Dit zijn wij!

Hoi! Mijn naam is Farah en dit is mijn dochter Li. Ik heb het geluk om mijn passie koken te delen met mijn dochter. Ja, je leest het goed. Ik deel mijn liefde voor koken met mijn jonge spruit van 4. Ze is namelijk al van haar 2-jarige leeftijd NIET meer uit de keuken weg te slaan.

Door je kind op jonge leeftijd te betrekken in de keuken stimuleer je niet alleen hun interesse in voeding, je leert ze ook op een leuke manier kennis maken met diverse smaken.

Ik krijg vaak de reactie van anderen, “Hoe krijg je het voor elkaar om Li zo veel verschillende dingen te laten eten? “Het antwoord is simpel: Al doende leren ze eten en wordt haar nieuwsgierigheid geprikkeld. Alles maar dan ook alles wil ze proeven. Enig minpuntje hieraan: De helft van je ingrediënten zijn al verdwenen alvorens je aan je gerecht begint :).

“Mensen vragen me vaak, waar blijf jij je inspiratie halen? Ik hou van lekker eten. En dat is nu eenmaal vaak zelf gemaakt.”

Waar ik mijn inspiratie haal? Wel, ik volg mijn smaakpapillen. Er is weinig wat ik niet lust en hou van nieuwe smaken te ontdekken. Ook geef ik mijn ogen altijd en overal de kost.

Zelf ben ik altijd gepassioneerd geweest door eten uit verschillende culturen. Waarom? Ik hou gewoon van lekker en gevarieerd eten! Het geeft me voldoening om nieuwe dingen uit te proberen en dit succesvol af te werken.

Hoe is het voor ons begonnen? Wel heel simpel. Alles begon met een Ikea-trapje

In mijn keuken staat er altijd een ikea-trapje (Ikzelf ben niet van de grootste). Vanaf het moment dat Li kan lopen, duwt ze het trapje voort in de keuken tot op haar gewenste plek en klimt ze erop zodat ze alles goed kan zien. Dit werkte vooral erg veel interesse op bij haar op. Van het ene kwam het andere. In de potten roeren, kruiden,… tot pizzabodems uitrollen, hoekjes uitsteken, en loempia’s vullen.

Na dit een paar keer te delen op sociale media, werden we overstelpt met leuke positieve reacties van anderen. Misschien heb je ons al zien voorbij komen op Instagram in één van onze korte kookfilmpjes? Van het ene kwam het andere, en hier zijn we dan! Met onze recepten en tips hoe kinderen te betrekken in de keuken.

Ons doel: Een evenwicht vinden tussen ouderschap, opvoeding en plezier.

Ik probeer altijd te zoeken naar een evenwicht tussen ouderschap, opvoeding en plezier. En plezier maken we, iedere dag opnieuw. Zij leert van mij, maar ik ook zeker weten van haar. Ook dit proberen we te delen. Wie weet kunnen we op deze manier ook andere ouders inspireren.

Mijn ultieme tip: Bereid je erop voor dat het “messy” kan worden en geef je kids de ruimte of foutjes te maken én te morsen. Ze leren door te proberen, net zoals wij.

Maar vooral, geniet van elk moment!