Werelddierendag! Dé dag waarop we onze meest trouwe en loyale gezinsleden in watten leggen. Vele van jullie weten dat onze lieve hond Kenzo een volwaardige positie inneemt in ons gezin. Daarom is deze dag vooral voor hem! En voeren doen we met lékkere hondenkoekjes in thema! Eerlijk, hoe schattig zijn onze vormpjes?!

Deze VEGETARISCHE glutenvrije koekjes zijn niet alleen perfect voor honden met een specifieke voedselallergie, hij is…. (tromgeroffel) ook EETBAAR voor MENSEN! Eerlijk, had je ondertussen anders van ons verwacht? 🙂 #getestengoedgekeurd

Wil jij op deze speciale dag toch nog een stapje verder gaan? Kijk dan eens naar ons recept voor een heerlijke hondentaart? waar uiteraard ook de baasjes van kunnen smullen 🙂

kooktips met kids: Wat is er leuker dan koekjes bakken?! Zeker als het dan ook nog koekjes zijn waarbij er niets mis kan gaan? Koekjes en gebak, dé perfecte gerechten om je kinderen met én zonder kookervaring te betrekken. Ook zijn dit meestal de gerechten waar je je als ouder waarschijnlijk meer comfortabel bij zal voelen om je startende junior-masterchef bij te betrekken. Laat ze daarom zo veel mogelijk stappen zelf doen, beginnende met het helpen afwegen van de ingrediënten. Door middel van een lepel, laat ik haar de ingrediënten doseren. Wel weet je op voorhand dat het een boeltje kan worden. Een aanrecht onder het bloem/suiker/… staat op dat moment voor 100% vast :). Toch heeft het betrekken van je kinderen ook belangrijke voordelen. Naast het ‘leren koken‘, oefenen ze tegelijkertijd ook hun fijne motoriek.

Hondenkoekjes

Recipe by Farah
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

19

minutes
Total time

40

minutes

Ingrediënten

  • 3 Bananen

  • 1,5 el Honing

  • 250 gr Havermout

  • 2 el Kokosschilfers

  • 1 el Honing + 1 el water (honingglazuur)

  • Benodigdheden
  • Deegroller

  • Koekjesvormpjes naar keuze

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Indien je havermout grof is, start dan met deze even in de blender fijn te malen. Zeker als je koekjesvormpjes hebt met veel detail zoals wij. Het is uiteraard niet noodzakelijk.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in een deegkom en kneedt alles tot je een mooie deegbal hebt. Is je deegbal te plakkerig, voeg dan wat meer haver(meel) of kokosschilfers toe.
  • Strooi nog wat havermeel over je werkoppervlakte tegen het kleven. Je kan hier ook eventueel amandelmeel voor gebruiken maar wees dan wel zuinig. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Start vervolgens met het uitdrukken van de koekjes en leg ze op een bakpapier op de bakplaat.
  • Voeg in een kommetje de ingrediënten samen voor de honingglazuur. Bestrijk elk koekje met een keukenborsteltje met honingglazuur en plaats vervolgens in een voorverwarmde oven voor 20 min op 180°
  • Laat afkoelen en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.