Pasta met Zalm en Rode Pesto

Comfortfood baby, Yess Pleas! Waar denk jij aan, als je denkt aan comfortfood? Ik denk dan aan een heerlijke, romige pasta… watertanden!

Wanneer ik een nieuwe pasta uitprobeer, is het meestal omdat ik op dat moment geen inspiratie heb. Dan kijk ik wat ik in huis heb, kijk ik welke smaken lekker te combineren zijn, en ga ik ermee aan de slag. Vaak met een heerlijk eindresultaat als gevolg.

Zal is een product waar ik vaak én graag mee werk. Het is zo een dankbaar en smaakvol product om mee te werken. Ik hou van een stukje zalm. Naast de specifieke, romige, intense smaak en de vlezige structuur is het ook nog eens erg gezond! Het draagt namelijk bij aan een gezond hart en bloedvaten.

Daarnaast is het EINDELIJK ook weer de periode waarin we gebruik kunnen maken van onze eigen verse oogst. Ik kan je niet vertellen hoeveel voldoening het geeft om je eigen producten te verwerken in je gerechten. Natuurlijk is dit niet voor iedereen haalbaar, dat begrijp ik maar al te goed. Maar moest je toch ergens in je tuin een klein stukje grond hebben waar je niets mee doet, Spinazie heeft zo weinig nodig en groeit super makkelijk! Dit was trouwens ook ons eerste experiment van de moestuin. Onmiddellijk een succes, en gewoon overheerlijk!

kooktips met kids: 

Deze pasta is een leuk én makkelijk gerecht om samen met je kinderen klaar te maken! Weinig stappen te doorlopen en maar 1 pan om in de gaten te houden.

Bij zulke 1-pansgerechten helpt Li van bij het stoven van de ui en look, tot aan de afkruiding!

Alleen het bakken van de zalm doe ik wél zelf. De combo water en olie zorgen voor heel wat hete spetters zorgen, dus voor ieders veiligheid & om het kookplezier levendig te houden is het beter om dit als volwassene even zelf in handen te nemen. 

Toevoegenroerenmengen,… Allemaal leuke taakjes om dan weer uit handen te geven. Dit kunnen ze allemaal zelf, zolang er maar iemand in de buurt is die zegt wat ze wanneer moeten doen.

Pasta met Zalm en Rode Pesto

Recipe by Farah
Aantal Personen

2

Personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale kooktijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 160 gr Pasta

  • 2 Moten Zalm

  • 375 ml Room

  • 1 Ui

  • 1 Teen Look

  • 3 EL Rode Pesto

  • 1/2 Groentenbouillon

  • Zalmkruiden

  • Snuifje Peper & Zout

  • Spinazie

Bereiding

  • Voorbereiding: Verwijder de schil van de ui en de look. Snij de ui en look in fijne blokjes. Pers de look. Kruidt de zalm aan beide zeiden royaal met zalmkruiden.
  • Zet ondertussen een kookpot met water op hoog vuur en breng deze aan de kook. Doe de tagliatelle in de kookpot en laat koken tot ze gaar is. Giet nadien af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Bereiding: Verwarm wat olie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de ui en look in de pan en laat enkele minuutjes aanstoven. Voeg hier vervolgens de zalm aan toe en bak deze ‘bijna’ gaar. Haal vervolgens even uit de pan en leg op een bord onder een vel aluminiumfolie.
  • Zet het vuur op een lagere stand. Voeg de verse spinazie toe en schep na enkele minuten om totdat deze volledig geslonken is.
  • Voeg vervolgens de room, de pesto, de kruiden en het (halve) bouillonblokje toe. Meng alles goed onder elkaar.
  • Leg de zalm weer in de saus. Ook het vrijgekomen vocht giet je mee in de pan. Met een spatel ‘breek’ je de moten in kleinere stukjes. Meng het geheel tot slot nog een laatste keer voorzichtig onder elkaar.
  • Tot slot voeg je de pasta toe. Schep de pasta voorzichtig onder de saus zodat alle pasta bedekt is onder een laagje van het sausmengsel. Haal de pan van het vuur en laat indien mogelijk nog een 5-tal menuutjes staan, bedekt onder een vel aluminiumfolie. Je gerecht is klaar om te serveren! Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.