Tagliatelle Spinazie Roomsaus Met Zalm

Groentjes uit eigen tuin verwerkt tot een heerlijk gerecht, life goals van een 3O’er? 🙂 misschien wel, misschien niet. Maar hoe dan ook, ik was super gelukkig met mijn aller eerste oogst! We hebben er dan ook hard voor gewerkt. (Zij die ons volgen op Instagram, kunnen bevestigen hihi :D) Daar moest dus een gerecht uit volgen. Verse spinazie verwerkt in een roomkaassausje met Zalm en verse dille.

Afgelopen periode is best wel een drukke paar maanden geweest. We hebben super hard gewerkt aan de voorbereiding en opbouw van onze moestuin, research hoe, wat, wanneer te planten, onderhoud, aanleg,… noem maar op. Dit alles maakt dat ik even wat minder tijd had om nieuwe gerechten uit te werken. Een snel en makkelijk gerecht is hier dus echt wel op z’n plaats. #sorrynotsorry

kooktips met kids: 

Starten doen we met het oogsten van onze groentjes. Li vind het geweldig dat ze de dille en spinazie voor het koken uit onze eigen tuin kan plukken.

Eens in de keuken helpt Li met het afwegen van de tagliatelle en het toevoegen aan het kokende water. Ook het toevoegen van de ingrediënten aan de roomsaus en het omroeren doet ze als de beste. Het bakken van de zalm doe ik meestal zelf. Wel helpt Li met de afwerking, afkruiden met dille, peper en zout.

Tagliatelle Spinazie Roomsaus Met Zalm

Recipe by Farah Hulsmans
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale kooktijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 300 gr pasta

  • 70 gr Spinazie

  • 1 ui

  • 1 Teen Look

  • 250 gr Zalm

  • 25M ml Room

  • 200 gr Roomkaas met Verse Tuinkruiden

  • 1 takje Verse Dille

  • 1/4 tl Zout

  • 1/4 tl Peper

  • 1 tl Zalmkruiden

Bereiding

  • Verwijder de schil van de ui en de look. Snij de ui en look in fijne blokjes. Pers de look indien mogelijk.
  • Zet ondertussen een kookpot met water op hoog vuur en breng deze aan de kook. Doe de tagliatelle in de kookpot kook al dente. Giet nadien af in een vergiet en laat uitlekken.
  • kruid je zalm met zalmkruiden. Verhit een klontje boter in een grote kookpot. Doe hier de ui en look in en bak tot glazig. Voeg vervolgens de zalm toe en bak deze op middelhoog vuur. 
  • Wanneer de zalm gaar is, voeg je de roomkaas en de room toe. Roer alles zachtjes onder elkaar tot je 1 egaal geheel hebt.
  • Schep de verse spinazie onder de roomsaus en roer om tot deze geslonken is. Kruid af met (verse) dille, peper en zout.
  • Voeg tot slot de gekookte tagliatelle toe en meng tot alle pasta onder een laagje saus bedekt is. Je gerecht is klaar om te serveren. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.