Bladerdeeghapje met Zalm en Spinazie

Zoals beloofd, opnieuw een heerlijk recept wat jou misschien kan inspireren voor tijdens de feestdagen! Wat zou je zeggen van een zalmpje in een heerlijk krokant bladerdeegjasje? Doe daar nog een laag smeuïge spinazie tussen met wat zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitten. Klinkt als muziek in de oren toch?!

Zelf ben ik wel fan van een stukje zalm. Het is niet alleen een lekkere vis, hij is ook erg gezond. Het draagt namelijk bij aan een gezond hart en bloedvaten. Win-win, toch? 🙂

Onderstaand recept gaat om een flinke portie. Je zou er op die manier dus gemakkelijk een hoofdgerecht van kunnen maken. Wil je het enkel als hapje/voorgerecht, verdeel de zalm dan in 2 delen voor je hem gaat verwerken in het bladerdeeg.

kooktips met kids: Dit is weer zo ééntje die je super makkelijk kan (laten) maken met/door je kinderen! Van het maken van het spinaziemengsel tot het beleggen van de zalm doet Li (onder mijn toeziend oog weliswaar :)) zelf. Voor het inpakken in bladerdeeg hebben ze misschien wel wat hulp nodig. Laat vooral zien HOE je het doet, en leg uit waarom je de dingen op die manier aanpakt. Ook dan leren ze enorm veel bij, en wek je hun interesse op. Laat ze vervolgens helpen bij het 2de hapje, je zal verwonderd zijn wat ze hebben geleerd door te kijken! Een eerder moeilijk handeling voor Li, was het besmeren van het bladerdeeg met ei. Vooral omdat haar motoriek nog wat stroef is. Toch laat ik haar helpen terwijl we het “samen” doen.

Staat jou menu voor tijdens de feestdagen al vast? 🙂

Bladerdeeghapje met Zalm en Spinazie

Bladerdeeghapje met Zalm en Spinazie

Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Baktijd

15

Minutes
Total time

45

minutes

Ingrediënten

  • 4 Zalmmoten zonder vel

  • 50 gr Zongedroogde Tomaten

  • 1 Teentje Look

  • 1/2 Ui

  • 200 ml Room

  • 4 el Kruidenkaas

  • 200 gr Babyspinazie

  • 4 x bladerdeegvellen

  • 3 el Pijnboompitten

  • 1/4 tl Zalmkruiden

  • Peper en Zout

  • 1 Ei

  • benodigdheden
  • keukenborsteltje

Bereiding

  • Voorbereiding: Snipper de ui en look fijn. Snij de spinazie in reepjes. Rooster de pijnboompitten
  • Bereiding: Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en look glazig. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer regelmatig tot deze is geslonken.
  • Voeg de room en de kruidenkaas toe. Roer geheel goed onder. Kruid nog even af met peper en zout. Zet de pan even aan de kant.
  • Rol het bladerdeeg uit op bakpapier. Snij het in 2 delen zodat je een bodem en een toplaag hebt. Neem de zalm erbij. Dep het vocht van de zalm met keukenpapier. Leg de zalm vervolgens op het bladerdeegvel.
  • Beleg de zalm met het Spinaziemengsel. Schik daarboven nog eens de zongedroogde tomaten en besprenkel tot slot met pijnboompitten.
  • Maak enkele slipjes in je top-bladerdeeg laag. Leg deze bladerdeeg laag vervolgens bovenop je zalm. Rondom de kanten, waar je bladerdeeglagen elkaar ontmoeten, druk je extra aan met de tanden van een vork.
  • Breek een ei in een kommetje en klop het op. Smeer het ei over het bladerdeeg met een keukenborsteltje. Herhaal bovenstaande stappen voor de rest van de zalmmoten.
  • Plaats de bladerdeeghapjes in een voorverwarmde oven op 200° voor 15 min, waarna ze klaar zijn om te serveren. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.