Chinese Ramen Noedels met Broccoli en Kip

Noedes. Er zijn zoooo veel verschillende soorten noedels. En ik moet eerlijk zeggen… Je kan me met ze allemaal even gelukkig maken #kleingeluksmomentje. Ik ben dol op noedelgerechten en experimenteer er graag mee! Zo heb je rijstnoedels, ramen noedels, udon noedels, glasnoedels, mie,… en we kunnen nog wel eventjes doorgaan!

In dit gerecht gebruik ik ramen noedels in combinatie met kip en knapperige groentjes. Ramen noedels komen oorspronkelijk van China. Ze worden vaak gebruikt in noedelsoep, waar velen deze noedels ook van zullen kennen. Het gerecht ‘Ramen’ daarentegen, is dan weer een Japans gerecht, gemaakt van de Chinese tarwenoedels (om het nog wat ingewikkelder te maken :p).

De bereiding van dit gerecht doe je op een heet vuur met veel olie. Ze noemen dit ook wel ‘Roerbakken‘ in een mooie kookterm. Hierdoor kan het wel eens voor komen dat er hete oliespatten vrij komen uit de pan. Ik hou Li dan ook altijd op een veilige afstand wanneer ze mee komt koken bij zulke gerechten.

Ook is het een topper om te maken voor de kinderen. Dit gerecht is eerder zoet van smaak. Li is er zot van. Als ik haar vraag wat ze wil eten, zegt ze meestal: “Noedels of Pasta!”

Belangrijk bij het maken van dit gerecht, is dat je het best maximum per 2 porties maakt. Daarom is dit ook een recept voor maar 2 personen. Waarom? Als je te grote porties tegelijk klaarmaakt, vergroot je het risico dat niet alle noedels een gelijke hoeveelheid saus absorberen, wat de kwaliteit en de smaak parten zal spelen. Daarnaast gaat de bereiding ook gewoon zo snel, dat dit makkelijk te doen is.

Ik heb gemerkt dat velen onder jullie heel wat vragen hebben over de ‘te gebruiken producten’. Hopelijk kan deze bijgevoegde foto jullie meer productkennis bieden en/of richting geven in jullie zoektocht naar de juiste ingrediënten 🙂

kooktips met kids: Zoals eerder gezegd, dit is zo’n gerecht waarbij de bereiding snel en makkelijk is. Je bent meer tijd kwijt aan de voorbereiding dan aan de bereiding :).

Tijdens de voorbereiding laat ik Li helpen met het uitsorteren van de gekuiste groentes en het snijafval. De versneden groentes legt ze in kommetjes klaar om te verwerken. Ook helpt ze met het samen voegen van de ingrediënten voor de saus.

Tijdens de bereiding laat ik Li vooral ingrediënten toevoegen tijdens het bakken. Roeren doe ik in dit gerecht zelf omdat het vrij snel moet gaan en het risico voor verbranden door het hoog vuur te groot is.

Chinese Ramen Noedels met Broccoli en Kip

Recipe by Farah
Aantal Personen

2

Personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale kooktijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 300 gr (voorgekookte) Ramen Noedels

  • 100 gr Broccoliroosjes

  • 1 wortel

  • 1/2 Ui

  • 1 Teentje Look

  • 1/3 Rode Paprika

  • 200 gr Kip

  • 2x Pijpajuin

  • Sesamolie

  • Saus
  • 1 el Oestersaus

  • 1 el Black Sojasaus

  • 1 tl Palmsuiker

  • 2 tl Rijstazijn

  • 1/3 tl Zout

  • 1/3 tl Umami Kruiden

Bereiding

  • Snij de groentjes op voorhand. Eens je begint te koken gaat het snel. Snij de broccoli in kleine roosjes, de wortel in dunne julienne, de paprika in reepjes en de ui in smalle maantjes. Snij de pijpajuin in stukjes van ong 2 cm. De look snipper je op voorhand, of pers je ter plekken. Snij de kip tot slot in kleine blokjes of smalle reepjes.
  • Ik kies in dit gerecht voor voorgekookte, vacuüm verpakte noedels. Doe jij hetzelfde? Leg de noedels dan in warm tot heet water. laat ze 5 minuten weken. Zo kan je ze makkelijker los maken van elkaar zonder ze te breken. Laat ze niet té lang weken, anders zouden ze te plat kunnen worden. laat uitlekken in een vergiet.
  • Voeg alle ingrediënten voor de saus samen in een kommetje. Dit is makkelijker om nadien toe te voegen en voorkomt dat je gerecht ‘overgaar’ raakt. Zorg er voor dat ook de suiker voldoende is opgelost in het sausmengsel.
  • Verhit een royale scheut sesamolie in een wokpan op middelhoog vuur. Fruit de look en voeg dan de kip toe. Bak je kippenblokjes tot ‘bijna’ gaar. Doe de kip vervolgens in een kommetje en zet even aan de kant.
  • Verhit opnieuw een scheut sesamolie in dezelfde pan en voeg de broccoli toe. Laat enkele min bakken, maar roer regelmatig om. Voeg de wortelen toe en doe hetzelfde. Voeg na enkele minuten ook de rest van de groentjes toe en bak kort aan.
  • Voeg vervolgens de kip opnieuw toe samen met de noedels. Overgiet met de saus en schep goed om zodat alles bedekt is onder en laagje saus. Laat nog kort een minuutje op hoog vuur bakken en haal dan van het vuur. Je gerecht is klaar om te serveren. Smakelijk!

Tips

  • Je kan in dit gerecht natuurlijk ook kiezen voor rauwe noedels die je nog zelf moet koken. Kook de noedels dan volgens de minimum temperatuur van de verpakking.
  • Dit is zeker geen geen vaststaand recept. Je kan er dan ook altijd groentes in verwerken die je op dat moment in huis hebt. Ga je liever voor Paksoi en champignons, go for it!
  • Palmsuiker kan je eventueel vervangen door gewone kristalsuiker, of door een combo van kristalsuiker en bruine suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.