Chiapudding van Mango en Kokosmelk

Een makkelijk gezond gerechtje als ontbijt, of eerder als nagerecht? of misschien als tussendoortje? Het kan allemaal!

Dit gerecht is niet alleen gezond, het is ook super lekker! En je kan uiteraard aanpassen naar eigen smaak. Geen fan van kokos, probeer dan eens amandelmelk? Er zijn zoveel mogelijkheden! Chia absorbeert elke vloeistof, waardoor je kan experimenteren naar hartelust. heb je ons vorige Chia-ontbijtje al gespot? Chai Masala Chia, om te watertanden!

Een ander voordeel aan dit gerecht is dat het glutenvrij is. Maar wat zijn gluten nu eigenlijk? Gluten is een eiwit dat in verschillende granen voorkomt, zoals tarwe, spelt,… Maar dus ook bloem, maïzena enz. Met deze info in het achterhoofd kan je je dus al wel een idee vormen in hoeveel producten er gluten verwerkt zitten. Chia is  een zaad. Daarom bevat het geen gluten, waardoor het perfect past in een glutenvrije levensstijl.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is een rusttijd van minstens 2 uur. Dit heeft Chia zaad nodig om het vocht te absorberen en te veranderen in een pudding-substantie. Langer mag uiteraard ook! Ik maak het bijvoorbeeld vaak ’s avonds zodat het klaar is voor de volgende dag als ontbijtje, of tussendoortje op het werk.

kooktips met kids: De bereiding is piece of cake. Super leuk om te maken met de kids want ze kunnen van begin tot einde meehelpen. Het moeilijkste voor hen zal eerder de wachttijd zijn, want deze ‘pudding’ heeft wel enkele uren nodig om in te dikken.

In dit recept helpt  Li eerst met het snijden van de mango in kleinde blokjes en voegt deze toe aan de blender. Ook blenden doet ze zelf, onder toezicht weliswaar. Verder voegt ze ook alle ingrediënten samen in een maatbeker.

Na het indikken laat ik ze ook helpen met de topping. Vind ze GE-WEL-DIG! Laat zo veel mogelijk van de afwerking doen door kinderen. Dit geeft hen (iedereen trouwens) de meeste voldoening.

Chiapudding van Mango en Kokosmelk

Recipe by Farah
Aantal Personen

2

Personen
Voorbereiding

15

minutes
Rusttijd

2

hours 
Totale Bereidingstijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 125 ml Kokosmelk

  • 4 el Chia Zaad

  • 1 Mango

  • 2 el Ahornsiroop

  • Benodigdheden
  • Staafmixer

Bereiding

  • Schil de mango en snij hem in blokjes. Plaats enkele blokjes aan de kant in een afgesloten schaaltje in de koelkast voor later. Deze worden gebruikt bij de afwerking. De rest van de mango mix je fijn met een staafmixer.
  • Neem een kom of maatbeker. Voeg hierin de kokosmelk, de gemixte mango, de ahornsiroop en het Chia zaad samen en meng alles goed onder elkaar zodat er geen Chia zaad meer aan de oppervlakte ligt.
  • Plaats in de koelkast voor minstens 2 uur. Dit geeft het Chia zaad de tijd om het vocht te absorberen. Na 2 uur krijg je een mengsel met de structuur van pudding.
  • Voor het serveren: Verdeel het Chia-mengsel over de gewenste hoeveelheid kommetjes en beleg elk kommetjes met wat mangoblokjes die je aan de kant hebt gezet en klaar! Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.