Een heerlijk bord pasta, dat is echt iets waar ik me op kan verheugen. Is het gek om te zeggen dat ik echt gelukkig kan worden van lekker eten? Het geeft zo veel voldoening na een lange vermoeiende dag! Pasta is echt mijn go-to gerecht wanneer ik nood heb aan een snelle maar lekkere maaltijd!
Ik ben een grote fan van pesto’s. Net zoals Aziatische Curry’s is het een soort kruidenpasta, intens van smaak door de vele toegevoegde ingrediënten/kruiden, tot één geheel fijngemalen in een vijzel (of blender) met als resultaat een overheerlijke smaakbom die ontelbaar veel gerechten tot leven zal brengen!
Dit makkelijke gerecht was één van de eerste gerechten die ik al kind kon maken. Je zou bijna kunnen zeggen dat mijn liefde oor pasta bij dit gerecht is begonnen hihi. Dat gezegd zijnde, kan je er van uit gaan dat er echt niets moeilijk is aan de bereiding van dit gerecht.
kooktips met kids: Ik probeer altijd zo veel mogelijk klaar te zetten voor we beginnen aan de bereiding. Terwijl ik alles klaarzet, probeer ik ook de pasta al te koken. Eens gekookt, is het enkel nog het bakken van de kip en toevoegen van ingrediënten. Allemaal taakjes die Li zelf kan (onder mijn begeleiding, weliswaar). Ook het roosteren van de pijnboompitten doet ze zelf.
Wanneer alles klaar staat (indien mogelijk in de juiste hoeveelheden) is het eens zo makkelijk om je kids zelf taakjes te laten uitvoeren tijdens het koken. Enjoy!
Linguine Met Groene Pesto en Kip
4
servings15
minutes20
minutes35
minutesIngrediënten
350 Gr Linguine
1 Ui
2 Tenen Look
200 gr Groene Pesto
250 gr Kip
150 gr Zongedroogde Tomaten
3 el Pijnboompitten
Verse Basilicum
Parmezaanse Kaas Schilfers
2 tl Kippenkruiden
Bereiding
- Voorbereiding: Snij de kip in dunne reepjes. Snipper de ui en snij de look fijn. Rooster de pijnboompitten.
- Plaats een kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Wanneer het kookpunt bereikt is, voeg je de linguine toe en kook je ze beetgaar.
- Bereiding: Verhit een klontje boter in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe en bak glazig. Schep de inhoud van de pan over in een schaaltje en zet deze even opzij.
- Verwarm opnieuw een klontje boter in diezelfde wokpan. Voeg de kip toe en kruid ze met de kippenkruiden. Bak de kip nog niet volledig gaar. Hij zal nog verder garen tijdens de bereiding, anders zal hij bij droog zijn.
- Wanneer je kip voldoende gaar is langs de buitenzijde, voeg je de pasta toe. Voeg vervolgens de ui en look toe alsook de groene pesto. Meng geheel goed zodat alle pasta gedekt is door een laagje pesto. Voeg tot slot de zongedroogde tomaten toe, Meng opnieuw.
- Schep de pasta over in de borden om te serveren. Bestrooi elk bord met wat pijnboompitten, Parmezaanse kaas en enkele blaadjes verse basilicum. Je bent klaar om te serveren, smakelijk!