Linguine Arrabbiata met Scampi, Ham & Pesto

Deze pittige pasta met scampi, ham en pesto rosso is echt mijn all time favorite! Zeker in de zomer, je waant je meteen in warmere continenten :). Een prachtig smaakpallet dat zal zorgen voor een overheerlijk gerecht om van te genieten, óf mee te pronken? It’s up to you!

Dit is zo’n opgepimpt gerecht van uit mijn jeugdjaren 🙂 Hoewel ik uit een Vlaams, best wel traditioneel aardappelen-gezin kom, kwam dit gerecht ook regelmatig op de tafel. Een vaak uitgesproken verzoekje tijdens het weekend zeg maar :). En ik moet zeggen, het was ook één van de eerste gerechten die ik zelf op tafel heb getoverd wanneer ik op mezelf ben gaan wonen.

Het is niet alleen een super makkelijk gerecht om te maken, het is ook nog eens super snel klaar. Laten we zeggen dat je even veel tijd kwijt bent aan het schoonmaken van je scampi’s als aan het koken. Zo snel dus!

Hou je niet zo van pittig? Vervang dan de arrabbiata door tomatenblokjes naturel of tomaat basilicum.

kooktips met kids: Ik probeer altijd zo veel mogelijk klaar te zetten voor we beginnen aan de bereiding. Terwijl ik alles klaarzet, probeer ik ook de pasta al te koken. Eens gekookt, is het enkel nog het bakken van de ui, look en scampi en toevoegen van ingrediënten. Allemaal taakjes die Li zelf kan (onder mijn begeleiding, weliswaar). Wanneer alles klaar staat (indien mogelijk in de juiste hoeveelheden) is het eens zo makkelijk om je kids zelf taakjes te laten uitvoeren tijdens het koken.

Trouwens, ook met de voorbereiding helpt Li regelmatig mee. Soms laat ik haar bijvoorbeeld helpen met het kuisen van de scampi’s als ze dat wil. Stel je hier niet teveel bij voor. Als ze hierin helpt, laat ik haar vooral de ‘lijfjes’ en de ‘staartjes’ na het schoonmaken, uitsorteren. Zo leert ze ook wat we ‘gebruiken’ en wat we ‘weg’ doen. Het gaat vaak niet over de ‘moeilijkheidsgraad’ van de taak, maar om het hébben van een taak :). Enjoy!

Linguine Arrabbiata met Scampi, Ham en Pesto

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale kooktijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 350 gr Linguine

  • 450 gr Scampi

  • 100 gr Fijne Serrano Ham

  • 1Blik Tomatenblokjes Arrabbiata (420 ml)

  • Pesto Rosso (190gr)

  • 1 Ui

  • 2 Tenen Look

  • Verse Basilicum

  • Handje Rucola

  • Parmezaanse Kaas Schilfers

  • 1/4 tl Peper & Zout

Bereiding

  • Voorbereiding: Snij/trek de lapjes ham in grove stukken. Snipper de ui en snij de look fijn. Snij ook de rucola door midden.
  • Plaats een kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Wanneer het kookpunt bereikt is, voeg je de linguine toe en kook je ze beetgaar.
  • Verhit een klontje boter in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe en bak glazig. Voeg de scampi toe en bak ze gaar.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de pesto toe. Meng goed onder elkaar. Voeg er 3/4 van de ham, 3/4 van de rucola en wat van de basilicum aan toe. Zorg dat je nog wat basilicum aan de kant legt voor de afwerking.
  • Wanneer de rucola geslonken is, kruid je af met peper en zout. Voeg de pasta toe aan de pan en meng het geheel goed zodat alle pasta bedekt is met een laagje saus.
  • Schep de pasta over in de borden om te serveren. Bestrooi elk bord met wat van de overgebleven ham en rucola, met Parmezaanse kaas en enkele blaadjes verse basilicum. Je bent klaar om te serveren, smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.