Dit hapje is niet alleen een parel voor het oog. Dit heerlijke taartje zal je smaakpapillen doen knetteren! Om nog maar te zwijgen over de heerlijke crunch bij elke hap.

Dit taartje kan je vergelijken met een mini-quiche, maar dan in een krokant jasje. Net zoals bij een quiche is deze dan ook super easy en snel te maken. Alles in de pot, mengen, verdelen, de oven in én klaar! Dus krijg je toevallig bezoek en wil je toch een leuke knabbel voorzien? Hiermee zal je zeker en vast scoren. Daarnaast is het zowel warm als koud lekker.
Natuurlijk is ook dit weer eentje die makkelijk te maken is met je kind! (Had je anders verwacht? :)) Enkel het Filodeeg in de bakvorm leggen was net nog te moeilijk voor Li, doordat het makkelijk scheurt. Dit had ook wel wat te maken met haar over-enthousiasme, hihi. 🙂 Maar al de rest kan ze makkelijk zelf. Van invetten van de bakvorm, tot mengen en verdelen van het room-kaas-mengsel, ze doet het allemaal zelf! Proper blijft het wel niet, dat kan je je wel voorstellen 🙂 Maar ach, er zijn ergere dingen dan een vuil werkblad toch?!
Mini-Geitenkaasquiche Met Peer En Pistache
4
Personen20
minutes15
minutes35
minutesIngrediënten
3 Vellen Filodeeg
Olijfolie
150 gr Zachte Geitenkaas (Chavroux)
150 dl Room
1 Ei
200 gr Spek Natuur
2 El Rozijnen
1/2 Peer
1/2 tl Maanzaad
2 tl fijngehakte Pistachenoten
Vloeibare Honing
Peper
Boter Om In Te Vetten
- benodigdheden
Muffin-bakvorm
Keukenborstel
Bereiding
- Snij het filodeeg zowel horizontaal als verticaal door midden zodat je 12 vierkante gelijke delen krijgt. Verwarm de oven voor op 180°.
- Bak de spekblokjes gaar en krokant in een pan. Hier heb je geen vetstof voor nodig. Spek bevat al genoeg vetstof van zichzelf.
- Doe de room in een kom. Voeg het spek, de geitenkaas, het ei en de rozijnen hieraan toe. Voeg nog een snuifje peper toe en meng alles tot een romig geheel.
- Snij de peer in blokjes. Hak de pistachenoten grof.
- Vet de muffin-bakvorm Royaal in met boter. Leg in elk bakje een vel filodeeg. Neem vervolgens een keukenborsteltje en dip deze in de olijfolie. Borstel wat olijfolie over de bodem van elk filodeegvel, waarna je hier een tweede vel over legt ter versteviging.
- Vul elk bakje met het kaas-room mengsel tot alles opgebruikt is. Werk af met nog enkele stukjes peer die je er bovenop legt en besprenkel met wat pistachenoten & maanzaad.
- Plaats alles in de oven op 180° voor 15 min.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen. Hierdoor krijg je ze makkelijker uit de bakvorm. Je hoeft zeker niet te wachten tot ze koud zijn (hoewel ze koud ook lekker zijn :)).
- Besprenkel tot slot met nog wat honing en serveer! Smakelijk!