Quiche met Broccoli en Spek

De koude donkere dagen. We zitten er weer midden in! En om eerlijk te zijn, heb ik dan niet altijd even veel zin om in de (koude) keuken te gaan kokerellen… De perfecte oplossing voor mij is dan een ovengerecht wat snel klaar is, maar ook gewoon overheerlijk op elk moment van het jaar! Een quiche!

Net zoals bij de meeste andere quicherecepten, is deze ook super easy en snel te maken. Enkele ingrediënten opbakken, alles in de pot, mengen, verdelen, de oven in én klaar! Dus krijg je toevallig bezoek en wil je toch een leuke knabbel voorzien? Hiermee zal je zeker en vast scoren. Daarnaast is het zowel warm als koud lekker.

kooktips met kids:

Quiche is altijd leuk om te maken met kids! Wanneer ik samen met Li een quiche maak, probeer ik al veel van de voorbereidingen (groentjes snijden) zelf te doen. Op die manier blijft het ‘leuke’ van het koken over voor haar :). Heb je wat oudere kindjes? Betrek ze dan ook zeker in de voorbereiding!

 Li helpt me wel bijvoorbeeld met de pan bereiding (toevoegen van ingrediënten, bakken en omroeren), het invetten en bekleden van de taartvorm en het maken en kruiden van het eiermengsel. En natuurlijk het afwerken met kaas. Héél véél leuke dingen voor haar om te doen dus :).

Quiche met Broccoli en Spek

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

servings
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

35

minutes
Koeltijd

20

minutes
Totale kooktijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr Broccoli

  • 200 gr Spek

  • 2 Sjalotten

  • 1 Teentje Look

  • 4 Eieren

  • 500 ml Room

  • 1 tl Provençaalse Kruiden

  • 1/4 tl Peper & Zout

  • klontje Boter Om In Te Vetten

  • Kant-en-klaar Bladerdeegbodem

  • benodigdheden
  • Taartvorm

  • Grote kom

Bereiding

  • Voorbereiding
  • Snipper de sjalotten en look. Verdeel de broccoli in kleine boompjes.
  • Vet je taartvorm in met een klontje boter. beleg deze nadien met je kant-en-klaar bladerdeeg. Prik met je vork nog wat gaatjes in de bodem zodat het tijdens het bakken lekker luchtig kan worden.
  • Bereiding
  • Bak de spekblokjes krokant. Eens ze voldoende knapperig zijn, doe je ze in een grote kom. Aan deze kom ga je ook alle andere ingrediënten structureel toevoegen, zorg dus dat je kom voldoende groot is.
  • Bak de sjalotten en look in de pan in flink wat boter tot glazig. Voeg de broccoliroosjes toe en bak een 5-tal min. Schep regelmatig om.
  • Schep de inhoud van je pan over in je grote kom.
  • Voeg de room toe aan de kom. Breek de eieren in een mok of schaaltje waar je ze eerst goed opklopt. Giet ze vervolgens ook bij het mengsel. Doe hier tot slot nog de kaas en kruiden bij en meng alles even rustig maar zorgvuldig onder elkaar.
  • Giet ook dit mengsel in je taartvorm. Plaats in de oven op 180°-35min. Kan zowel warm als koud geserveerd worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.