Quiche van Zoete Aardappel Spinazie en Geitenkaas

Soms heb ik zo van die dagen, dat ik niet meteen zin heb in een uitgebreid avondmaal. Vooral wanneer we ‘s middags ook al een goede maaltijd op hebben en daardoor de honger wat uit blijft. Een overheerlijk alternatief is een quiche. Weinig werk en snel klaar. Win-win!

In quiche heb je uiteraard oneindig veel varianten. Persoonlijk ga ik graag op zoek naar combinaties van ingrediënten die de verschillende smaakpapillen prikkelen. Sterke smaken die toch in elkaar vallen. Dit is er zo eentje. Ben je geen fan van geitenkaas? Laat he je zeker niet afschrikken. Ik heb gekozen voor een zachte geitenkaas zodat de smaak niet overheers. Het is echt de moeite!

Wanneer ik samen met Li een quiche maak, probeer ik al veel van de voorbereidingen zelf te doen. zodat het “leuke” voor haar overblijft. Ik kuis en snij dus de groentjes en zet alles klaar voor de bereiding nadien. Li helpt me wel bijvoorbeeld met de pan bereiding (toevoegen van ingrediënten, bakken en omroeren), het invetten en bekleden van de taartvorm en het maken en kruiden van het eiermengsel. En natuurlijk het afwerken met kaas. Héél véél leuke dingen voor haar om te doen dus :). Zie je ze graag eens aan het werk? Klik dan even hier.

Quiche van Zoete Aardappel Spinazie en Geitenkaas

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

40

minutes
Totale kooktijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 2 Zoete Aardappelen

  • 100 gr Baby Spinazie

  • 100 gr Zachte Geitenkaas

  • 1 Ui

  • 1 Teentje Look

  • 4 Eieren

  • 250 ml Room

  • 1 tl Provençaalse kruiden

  • 1/2 tl Zout

  • 1/2 tl Zwarte Peper

  • 1/4 tl Oregano

  • 1/4 tl Basilicum

  • klontje Boter Om In Te Vetten

  • Kant-en-klaar Bladerdeegbodem

  • Benodigdheden
  • Taartvorm

Bereiding

  • Snipper de ui en look. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Verhak de spinazie.
  • Vet je taartvorm in met een klontje boter. beleg deze nadien met je kant-en-klaar bladerdeeg. Prik met je vork nog wat gaatjes in de bodem zodat het tijdens het bakken lekker luchtig kan worden.
  • Bak de ui en look in de pan in flink wat boter tot glazig. Voeg de zoete aardappel toe en bak een 5-tal min. Schep regelmatig om. Voeg tot slot nog de spinazie toe. Schep om tot deze geslonken is.
  • Schep de inhoud van je pan over in je taartvorm en verdeel gelijk over de hele bodem.
  • Gier de room in een maatbeker en doe hier de eieren bij. Voeg alle kruiden toe en meng alles goed met een garde. Giet ook dit mengsel in je taartvorm.
  • Snij uiteindelijk je zachte geitenkaas in kleine stukken of dunne schijfjes en verdeel deze over je groententaart.
  • Plaats in de oven op 180°-35min. Kan zowel warm als koud geserveerd worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.