We hoeven niet elke week het warm water uit te vinden. Zelf vind ik het ook erg belangrijk om restjes of groenten die slecht dreigen te worden, op te werken. En laat tomatensaus dé ideale opportuniteit bieden om groentjes te verwerken die op moeten. Tenminste, in onze keuken dan toch :).
Daarnaast is Li ook gewoon groooote fan van pasta :). Ik maak dan ook meestal tomatensaus in grote hoeveelheid, en doe de overschot in kleinere porties in de vriezer.
Omdat deze groenten-tomatensaus een ‘1-potgerecht‘ is, is het super easy om te maken samen met je kleine spruit(jes). In bijna elk gerecht eigent Li zich bepaalde vaste taken toe zoals ‘roeren‘ in de pan of pot, ingrediënten toevoegen en kruiden toevoegen. Én laat dit recept niet veel meer inhouden dan dat :).
Ook dit is geen vaststaand recept. Heb jij andere ingrediënten in je keuken waarvan de houdbaarheid in het gedrang dreigt te komen, wees creatief! Je zal verstelt staan hoe lekker sommige combo’s kunnen zijn! Of ben je toch enkel op zoek naar een lekker groenten sausje voor bij de pasta, dan is dit echt wel een aanrader!
Voor de vegetariërs onder ons: Regelmatig vervang ik het vleesgehakt ook door een vegetarische variant. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat je je kruiding aanpast. Extra kruiding is dan een must!
Smakelijk!
Spaghetti Met Groenten-tomatensaus
8
Personen20
minutes30
minutes50
minutesIngrediënten
700 gr Gehakt
1 Ui
2 Tenen Look
800 ml Tomatenblokjes
700 ml Passata
250 gr Witte Champignons
1/2 Courgette
1 el Basilicum
1 tl Oregano
1 Blokje Rundsbouillon
1/4 tl Tijm
1/4 tl Rozemarijn
1/2 tl Ui en Lookpoeder
1/2 tl Zout
1/2 tl Peper
1kg Spaghetti (500 gr voor 4 personen)
Bereiding
- Verwijder de schil van de ui en de look. Snij de ui in grove blokjes, hak de look fijn.
- Snij de champignons in fijne schijfjes en de courgette in kleine blokjes.
- Verhit een klontje boter in een grote kookpot. Doe hier de ui en look in en bak tot glazig. Voeg dan het gehakt toe en bak tot deze gaar is.
- Zet ondertussen een kookpot met water op hoog vuur en breng deze aan de kook. Doe de pasta in de kookpot en laat koken tot ze gaar is. Giet nadien af in een vergiet en laat uitlekken.
- Voeg de tomatenblokjes en de Passata toe. Meng geheel goed onder elkaar.
- Voeg dan de champignons en courgette toe. Meng goed.
- Voeg alle kruiding toe en laat even pruttelen op gematigd vuur voor 20 min. Roer regelmatig om.
- Schep wat spaghetti in een bord en doe hier wat groenten-tomatensaus overheen. Serveer eventueel met geraspte kaas en/of stokbrood indien gewenst.