Italiaanse Pastinaak, Wintergroenten in een zomers jasje. Met dit gerecht tover je echt de zon op je bord!
Ik hou van een stukje vis in de oven. Ik heb zelf dan ook al meerdere traybake recepten uitgeprobeerd, maar hoe mooi ze er ook uit zagen, vaak hadden ze naar mijn mening te flauwe of eentonig van smaak. Maar deze… Echt, wat een balans! De heerlijke smaak van de gebakken pastinaak in combo met gebakken aardappeltjes, beiden in een Italiaans jasje, echt heerlijk! Dan nog de subtiele citrussmaak van de citroen, brengt alles naar een hoger niveau! Hou jij van een traybake? Dan is dit echt een topper voor jou! (Mijn subtiele mening :))
Daarnaast hou ik ook van een stukje zalm. Ik vind zalm een heerlijk product om te verwerken in mijn gerechten. Naast de specifieke, romige, intense smaak en de vlezige structuur is het ook nog eens erg gezond! Het draagt namelijk bij aan een gezond hart en bloedvaten.
Ik ben zeker niet iemand die dagelijks een stukje vlees op mijn bord moet hebben. Ik kan enorm genieten van een stukje vis, of een vegetarische vervanger. Afwisseling zorgt dan ook voor een gebalanceerde voeding wat nodig is voor een gezond lichaam. En streven we daar allemaal niet een beetje naar?
kooktips met kids: Dit is het een gerecht waar je enkel werk hebt met de voorbereiding. De oven doet al de rest :). Ook de kids kunnen dus enkel helpen met de voorbereiding! Hoewel ze begint te helpen met het schoonmaken van de groentjes, doe ik het versnijden nog zelf. Nu, afhankelijk van de leeftijd van je kind (Li is er momenteel 3), kan je dit ook overlaten aan de kinderen. De broccoli is bijvoorbeeld eentje die je al makkelijker kan overlaten aan je kind omdat het wat makkelijker hanteerbaar is. Mengen, afkruiden en dresseren in de traybake laat ik over aan Li.
Vegetarische Traybake met Italiaanse Pastinaak, Aardappelen en Zalm
2
Personen20
minutes40
minutes1
hourIngrediënten
3 Pastinaken
200 gr Vastkokende Aardappelen
400 gr Zalm
150 gr Broccoli
2 Rode Uien
3 Tenen Look
Zalmkruiden
2 tl Italiaanse Kruiden
2 EL + 1 EL + 1 EL Olijfolie Extra Vierge
1 Grote Citroen
Extra Olijfolie Extra Vierge
Bereiding
- Verwarm de oven op 175°.
- Verwijder de schil van de pastinaak en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Spoel de aardappelblokjes goed af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe vervolgens de pastinaak en de aardappelen in een zipzakje. Voeg er 2 EL olijfolie en 2 TL Italiaanse kruiden bij. Meng goed.
- Maak de look schoon en snij hem in grote stukken. Ik snij 1 grote teen bijvoorbeeld in 3 delen.
- Maak de rode ui schoon en snij hem in halve maantjes. Doe ze in een kommetje en meng er 1 EL olie doorheen. Zorg dat alles bedekt is met een laagje olie.
- Verdeel de broccoli in middelgrote roosjes. Doe ook deze in een kommetje en meng er 1 EL olie doorheen. Zorg dat alle roosje bedekt zijn met een laagje olie.
- Kruid de bovenkant van de zalm met zalmkruiden en leg even aan de kant.
- Giet een royale scheut olie in een ovenschaal en verdeel over de bodem van de schaal.
- Begin met het verdelen van de look, aardappelen en pastinaak over de bodem van de schaal. Verdeel hier vervolgens de broccoli en de ui tussen. Leg hier de schijfjes citroen overheen. Let op, leg 2 schijfjes citroen aan de kant voor later.
- Plaats de ovenschaal in de oven voor 20 min op 175°. Haal vervolgens de schaal uit de oven en leg de zalm bovenop het geheel. Leg de 2 overgebleven schijfjes citroen op de vis en overgiet de het nog met een scheutje olie. Plaats opnieuw in de oven voor 10 min. Nadien is je Traybake klaar om te serveren! smakelijk!