Basisrecept Wonton Met Gehakt

Dumplings, Dimsum, Wontons,… Verschillende benamingen voor verschillende gerechten/bereidingswijze waar je dit basisrecept vulling voor kan gebruiken! Hou jij van gefrituurde of gestoomde dimsum? Gekookte wonton met een pikante of zoete dressing? Wonton soep? Of toch liever gebakken dumplings? Probeer het eens met Deze vulling!

De voorbereiding (of het vullen van) neemt wel wat tijd in beslag, maar het leuke aan dit gerecht is dat je het perfect (tot weken!!) op voorhand kan maken! De bereiding zelf is super easy. Eerlijk waar, op een kwartiertje tijd zit je aan tafel te genieten van dit tongstrelend gerecht. Krijg je ook al zin? 🙂

Dumplings kan je altijd op voorhand maken en invriezen. Best leg je ze voor het invriezen verspreid op een plaat die je dan in zo de vriezer legt. Zo voorkom je dat ze aan elkaar gaan kleven. Eens bevroren kan je ze samen verpakken in een zakje of doosje in de vriezer. Voor de bereiding doe je ze bevroren in de kookpot met kokend water. Wanneer ze naar de oppervlakte komen, laat je ze nog een klein minuutje drijven, waarna je de eruit schept. Dan zijn de klaar.

Voor de vegetariërs onder ons: Dit gerecht is ook perfect vegetarisch te maken. Dit doe je door het vleesgehakt te veranderen in vegetarisch gehakt & de kippenbouillon aan te passen naar groentebouillon! Easy like that!

Met dit recept maak je zo’n 35 dumplings.

Basisrecept Wonton Met Gehakt

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

40

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale kooktijd

50

minutes

Ingrediënten

  • Wonton-vellen

  • 200 gr Gehakt

  • 1/2 tl Sesam Olie

  • 2 tl Maïzena

  • 1 Ei

  • 2 el Water + 1/2 tl Kippenbouillon

  • Groen van Pijpajuin

Bereiding

  • Maak het water lichtjes warm in een klein schaaltje. In warm water lost de bouillon makkelijker op. Voeg hierin de kippenbouillon en meng.
  • Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de sesam olie, het ei, het water met kippenbouillon en de maïzena toe. Meng goed.
  • Snij het groen van de pijpajuin in dunne ringetjes en voeg deze alsook toe aan het gehaktmengsel. Meng nog even kort. Je gehaktmengsel is klaar.
  • Neem een vel Wonton-deeg en leg deze plat in je handpalm. leg in het midden een tl gehakt. Steek je wijsvinger in een schaaltje water en ga met je natte vinger over de randen. Vouw de zijkanten naar binnen en druk bovenaan goed aan. herhaal tot het gehakt op is.

Tips

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.