Ik moet heel eerlijk toegeven, ik ben geen BBQ-saus fan (sorry-not-sorry). De eerste keer dat ik BBQ-saus heb geproefd, neen.. Echt gewoon niet mijn ding. Ik vond het gewoon te straf van smaak. Maar toen dacht ik, wat als ik nu zelf een poging waag om mijn eigen BBQ-saus te maken? Dezelfde basis ingrediënten, maar wat zachter en zoeter misschien? Eentje die wél naar mijn smaak is? Zo gezegd zo gedaan. Én het eindresultaat was gewoon heer-lijk!
Dit is een kort en makkelijk recept. Maar heb jij zoals ik een dochter die niet meer uit de keuken weg te slaan is? Wel wij doen het zo: Ik zet Li bij me aan de kookpot met het juiste maatje in de hand. Ik vul het maatje (boven de kookpot) terwijl zij vasthoudt en vervolgens omkiept. Nadien kan ze het geheel nog omroeren.
Na het maken van dit recept bekom je zo’n 250 ml saus.
BBQ-Saus
6
Personen10
minutes10
minutes20
minutesIngrediënten
2 el Zonnebloemolie
150 ml Tomatenketchup
3 tl Gerookte paprikapoeder
5 el Bruine Suiker
4 tl Worchestershire Saus
4 el Stroop
2 tl Appelazijn
1 tl Zout
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een kookpannetje en zet op een middelhoog vuur. laat het tien minuten inkoken. Roer de saus regelmatig
- Giet de saus in een proper afgekookt conservenpotje, zo kan je hem het langste bewaren.
Tips
- Deze BBQ-saus is eerder aan de zoete kant. Wil je hem liever minder zoet? Voeg de suiker niet meteen helemaal toe maar in deeltjes. Zo kan je hem ‘zoeten’ naar eigen smaak.
- Wil je een grote portie maken om langer te bewaren? Giet de saus dan in een nieuw inmaakpotje en draai het deksel er op wanneer de saus nog warm is. Tijdens het afkoelen trekt de inhoud zichzelf vacuüm waardoor je deze (ongeopend) op een donkere en koele plek een hele tijd kan bewaren.