Green Chutney

Deze green chutney dip is een super populair sausje in de Indiase keuken. Je kan het wat vergelijken met een groene pesto. Toch is de smaak compleet anders.

Er bestaan erg veel chutney-variaties. In tegenstelling tot deze chutney, worden vele andere varianten van vruchten. Misschien ken je wel de alom bekende mangochutney? Traditioneel worden de verse vruchten, kruiden en specerijen in een vijzel gestampt tot een heerlijke homogene puree. Nu, in deze modernere tijden is het vaak makkelijker om te kiezen voor een mixer of een blender, maar ik vind het nog wel iets hebben zo een eindproduct creëren met stamper en vijzel 🙂 ieder zo zijn ding hé!

Een chutney heeft eigenlijk geen vaste ingrediëntenlijst. Als je gaat zoeken, zal je ook oneindig veel verschillende recepten vinden. Waar moet je dan naar kijken? Wel, kijk naar wat JIJ lekker vind. Zo kan je bijvoorbeeld groene tomaten toevoegen, of peterselie in plaats van koriander (of omgekeerd), Je kan bijvoorbeeld ook cashewnoten toevoegen, of… je ziet, eindeloos veel mogelijkheden!

Deze verse, kruidige, heerlijk frisse, maar tegelijkertijd licht pittige saus heeft een zeer grote variëteit aan doeleinden. Zo kan je de chutney gebruiken als een dipsausje voor Sambusa, broodstokken, rauwe groente frietjes Maar beperk je zeker niet tot deze mogelijkheden! Go Crazy zou ik zo zeggen.

Na het bereiden plaats je de verse chutney best in de koelkast. De Chutney moet dan ook koel bewaard worden. Verse chutney blijft maar enkele dagen goed, dus probeer het in het beste geval de dag zelf te maken.

Green Chutney

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

15

minutes
Bereidingstijd

10

minutes
Totale Bereidingstijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 15 gr Koriander

  • 10 gr Verse Munt

  • 1 Teen Knoflook

  • 3 Jalapenos of 1/3 Groene Paprika

  • 2 cm Of 1 El Verse Gember

  • 4 tl Limoensap

  • 1/4 tl Peper & Zout

  • 1/4 tl Komijn

  • 2 el Olie

  • 2 tl Water

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten 1 voor 1 in de blender, beginnende met de look. Maal tot een fijne gladde chutney. Proef en voeg limoensap toe naar smaak. Nog even afkruiden met peper en zout, en je chutney is klaar om te serveren.

Tips

  • Een chutney heeft eigenlijk geen vaste ingrediëntenlijst. Kijk naar wat JIJ lekker vind. Zo kan je bijvoorbeeld groene tomaten toevoegen, of peterselie in plaats van koriander (of omgekeerd), Je kan bijvoorbeeld ook cashewnoten toevoegen, of… Eindeloos veel mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.