Guacamole

Heerlijk verse guacamole, niets is beter dan dat! ‘S avonds als dip bij een gezellige film of datenight, of als ingrediënt om je gerecht tot een hoger niveau te tillen. Guacamole is gewoon heerlijk. Én gezond! Daarnaast maak je het naar eigen smaak en gebruik je enkel die ingrediënten die jij lekker vind. Geen enkele winkelbereide pot/bakje/… van het beste merk kan daar tegenop.

Guacamole vind zijn oorsprong in Mexico, en betekent saus (mole) van avocado (guac). traditioneel wordt Guacamole gemaakt door de avocado’s tot een saus te stampen met een vijzel, waarna de fijngesneden tomaten werden toegevoegd.

Het basis ingrediënt van guacamole is avocado, een vrucht die een enorm grote hoeveelheid vitamines (zoals vitamine B5, B6 en C), mineralen en antioxidanten bevat. Tegelijkertijd bevatten avocado’s zo’n 25 gr vet, waarvan het grootste deel weliswaar onverzadigde vetzuren zijn. Toch, het blijven vetten. Overdrijf daarom zeker niet met de hoeveelheid avocado’s die je per dag eet. Door al deze bestanddelen zijn avocado’s o.a. belangrijk voor je cholesterol, je weerstand en het behouden van een optimaal energiepijl. Daarnaast zouden avocado’s helpen om af te vallen. Dit doordat je jezelf voor een langere tijd verzadigd voelt na het eten van avocado, door de vele vezels en onverzadigde vetzure.

Dat klinkt natuurlijk allemaal wel lekker en zo, maar naast een heerlijke dip, waar kan je guacamole nog voor gebruiken? Wel, Guacamole is een suuuper lekker wanneer je er een toefje van toevoegt aan je chili con carne. Het is bijvoorbeeld ook een onmisbaar ingrediënt in een Mexicaanse Burrito. Meer inspiratie nodig? Typ ‘guacamole’ in onze zoekbalk en je vind de gerechten waar wij guacamole in verwerken. Daarnaast staan er nog een hele boel recepten aan te komen, dus… let’s keep in touche!

Guacamole

Aantal Personen

2

Personen
Voorbereiding

5

minutes
Bereiding

10

minutes
Totale Bereidingstijd

15

minutes

Ingrediënten

 • 1 Rijpen Avocado

 • 4 à 5 Snoeptomaten

 • 1/2 Rode Ui

 • Sap Van Een Verse Limoen

 • Snuifje Peper & Zout

 • 5-7 Takjes Koriander (optioneel)

Bereiding

 • Snij de avocado in 1 delen en verwijder de pit. Schep met een lepel het vlees uit de avocado en doe het in een kom. Prak het met een vork tot een smeuïg geheel.
 • Snij de snoeptomaatjes en de rode ui in kleine blokjes. Meng deze blokjes onder de avocado.
 • Voeg de kruiden en de limoensap toe. Kruid eventueel nog extra af naar eigen smaak. Je Guacamole is klaar om te serveren! Tenzij….
 • Je de voorkeur hebt om om Verse koriander toe te voegen. Dan hak je ook deze eerst fijn en meng je hem onder het mengsel. En klaar! Smakelijk!

Tips

 • Maak je een guacamole als een tortilla-dip en hou je van pittig, verwerk er dan 1 à 2 rood pepertje in. Hoe kleiner de peper, hoe pikanter. Snij de peper in kleine halve ringetjes en meng ze onder je eindproduct. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.