Chai Masala Chia Pudding

Een lekker vegan, glutenvrij ontbijtje, of eerder een dessert? Deze Chia pudding is een zoet gerecht wat iedereen wel mag! Daarnaast kan je met dit recept zo veel kanten op. Heb je een allergie voor een bepaald product, vervang je het door een ander, maar het gerecht blijft hetzelfde! Super toch?

Als baby was Li allergisch voor koemelk. Deze allergie uitte zich dan in heel wat onaangename maag-/darmklachten bij baby Li. Omdat ik nog borstvoeding gaf, moest ik mijn eetgewoontes volledig omgooien en op zoek gaan naar koemelkvrije producten. Wat ik het moeilijkste vond was een lekker koemelkvrij ontbijtje vinden ( want in het meeste brood zit melk verwerkt), alsook een lekker dessert.

Daarnaast speelde ook in mijn hoofd, wat als Li deze allergie niet ontgroeit? Dan wil ik graag wat gerechtjes uitgewerkt hebben waar ook zij als kind later van kan genieten. Het zit zo, vele kinderen groeien met ouder worden uit een allergie, maar er zijn altijd kinderen die dit ‘geluk’ niet hebben, en dus altijd zullen moeten letten op wat ze wel of niet eten. Li heeft het geluk gehad om uit deze allergie te groeien. toch maak ik dit gerecht nog geregeld. Waarom? Omdat het gewoon zo lekker is!

Wat zo super is aan Bodhi, is dat de blends zo zijn samengesteld dat ze een laag cafeïnegehalte hebben en dus veilig zijn voor zowel kinderen en zwangere vrouwen. Een lekker gerecht voor zowel jong en oud dus.

Nu krijg ik wel eens de vraag, met wat kan je de Chai Masala blend vergelijken? Wel, om je een idee te geven, er zitten wel wat kruiden in verwerkt die ook gebruikt worden voor de bereiding van speculaas. Toch zit er ook een heerlijk pittig kantje aan door de kardemom, peper en gember, natuurlijk gezoet door rietsuiker. Echt een TOP combo!

kooktips met kids: De bereiding is piece of cake. Super leuk om te maken met de kids want ze kunnen van begin tot einde meehelpen. Het moeilijkste voor hen zal eerder de wachttijd zijn, want deze ‘pudding’ heeft wel enkele uren nodig om in te dikken. In dit recept Voegt Li eerst de amandelmelk toe aan de blend in een glas. Verder voegt ze ook het Chiazaad toe. Na het indikken laat ik ze ook helpen met de topping. Vind ze GE-WEL-DIG! Ik moet ook wel zeggen, de helft van wat ze in haar handen neemt, haalt het niet tot in het bord, maar verdwijnt al heel snel in haar mondje. 🙂

Chai Massala Chia Pudding

Recipe by Farah
Aantal Personen

1

Persoon
Voorbereiding

5

minutes
Afwerking

10

minutes
Rusttijd

6

Uren
Totale kooktijd

15

minutes

Tip: maak de pudding 1 dag van tevoren

Ingrediënten

 • Pudding
 • 3/4 Maatje Bodhi Blend Chai Masala

 • 2 el Heet Water

 • 180 ml Amandelmelk (=3/4 cup)

 • 3 el Chiazaad

 • 1 el Ahorn Siroop (optioneel)

 • Topping
 • Fruit Naar Keuze

 • Amandelschilfers

 • Geraspte Kokos

Bereiding

 • Neem een groot glas en doe hier 3/4 van een Bodhi-cupje in. Voeg vervolgens 2 el heet water toe. Neem een lepel en probeer zo veel mogelijk van de blend op te lossen in het water.
 • Giet hier de amandelmelk bij en meng goed onder elkaar. Vervolgens giet je het mengsel in een kommetje.
 • Voeg 3 el Chiazaad toe aan het kommetje. Hou je van zoet? Doe er dan ook nog 1 el Ahornsiroop bij en meng goed onder. Dit is volledig optioneel, want de Bodhi blends zijn reeds gezoet.
 • Trek een vel keukenfolie over je kommetje en plaats voor minstens 6 uur in de koelkast. Het Chiazaad zal de vloeistof opnemen, waardoor het zal verdikken en lijkt te veranderen in een soort pudding. Idealiter maak je dit de avond van tevoren.
 • Eens het Chiazaad is ingedikt, kan je afwerken met topping naar keuze. Het lekkerste is een goede mix tussen nootjes en fruit. Smakelijk!

Tips

  2 reacties

   • Dag Rosita,

    Dank je voor je bericht. In de blog zelf heb ik een linkje gemaakt naar de website van Bodhi. Wanneer je dus op het oranje woordje ‘Bodhi’ klikt, stuurt de website je automatisch door. Je bent dan in de mogelijkheid om de producten online te bestellen. Daarnaast heb ik gezien dat je onderaan op de Bodhi-website via het menu ‘locaties’ kunt zien waar je de blends ook kunt kopen in fysieke winkels.

    groetjes!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.