Chocolade Brownies

Soms heb je het gewoon nodig, een portie chocolade. Zelf ben ik geen grote chocoladefanaat. Chocolade is iets wat ik niet vlug in huis haal (ik ben eerder voor het zure snoep hihi). Dit neemt niet weg dat ik zeker wel eens kan genieten van een heerlijk chocolademoment. Daarnaast heb ik ook wel een dochter die wel verzot is op chocolade :).

Het moeilijke aan het maken van dit gerecht? Mijn chocolademonster in bedwang houden om mijn ingrediënten niet te verslinden :), verder helemaal niets! Wanneer ik de ingrediënten aan het afwegen ben, hangt Li’s mond al onder de chocolade. Dat noemen ze dan een chocoladegelukje zeker?

Wanneer Li helpt met het maken van desserts of gebak, laat ik ze (als ze dat wil) ook helpen met het afwegen van de ingrediënten. Dit laat ik ze doen door haar te laten doseren met een lepel. Wel weet ik op voorhand dat dit een boeltje kan worden. Een aanrecht onder het bloem/suiker/… staat op dat moment voor 100% vast :). Maar zo leert ze het natuurlijk ook, én oefent ze tegelijkertijd haar motoriek.

Na het afwegen laat ik het samen voegen van ingrediënten ook door haar doen. Elk bordje één voor één in de keukenrobot. Klinkt voor ons misschien vanzelfsprekend, maar voor kinderen van haar leeftijd is het gezien hun motoriek geen evidentie. Opnieuw een manier om haar motoriek te oefenen dus, én haar geduld te ‘trainen’ :). Het breken van de eitjes doet ze als een pro!

Wanneer je na de baktijd met een tandenstoker prikt in je brownie, ga je zien dat het binnenin niet helemaal gaar is. Dit hoort zo! Als je wacht tot het gaar is zoals een cake bijvoorbeeld, dan ga je een uitgedroogd koekje krijgen. Hij mag dus na het bakken binnenin nog wat vochtig zijn. Wel belangrijk is dat je hem HELEMAAL laat afkoelen voor je hem uit je bakvorm haalt en in blokjes verdeeld.

Je zal merken dat de Brownies binnen in heerlijk zacht en smeuïg zijn, en licht krokant aan de buitenkant. Om dit zo te houden, bewaar brownies na het bakken en snijden in een afgedekte doos. Op die manier drogen ze niet uit. Je kan ze dan enkele dagen na het bakken bewaren zonder dat ze uitharden.

Chocolade Brownies

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

25

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale kooktijd

1

hour 

5

minutes

Ingrediënten

  • 100 gr Pure Chocolade

  • 120 gr Ontgeurde Kokosolie

  • 40 gr Cacaopoeder

  • 200 gr Witte Suiker

  • 60 gr Bruine Suiker

  • 140 gr (1 Cup) Chocoladedruppels

  • 3 eieren

  • 100 gr Bloem

  • Snuifje Zout

  • Benodigdheden
  • Bakvorm (20×20)

  • Klontje Boter + Bloem Voor Invetten.

Bereiding

  • Vet de bakvorm in met boter, overstrooi erna nog met een laagje bloem. Zet de bakvorm even aan de kant. Verwarm de oven voor op 175°.
  • Verhak de pure chocolade in kleine stukjes. Smelt de kokosolie en de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven (begin met 30 sec). Wanneer gesmolten, meng beiden goed.
  • Giet de gesmolten olie en chocolade over in een grote kom. Meng hierbij eerst de cacaopoeder. Vervolgens de witten en bruine suiker. Vermeng dan de eieren en het snuifje zout.
  • Wanneer alles goed gemengd is, voeg je de bloem toe. Schep deze voorzichtig om met een spatel tot deze vermengd is. Doe hetzelfde met de chocoladedruppels.
  • Giet het deeg over in de bakvorm en plaats in de oven 175°-40 min.
  • Belangrijk! Laat volledig afkoelen in de bakvorm, haal hem er dan pas uit. Snij de schuine kanten eraf en daarna in kleine blokjes van ongeveer 5×5 cm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.