Chocolade-Pinda Popcorn

Het is paasvakantie! vakantie staat bij ons gelijk aan: leuke activiteiten zoals de buitenspeeltuin, picknicken, tentenkampen, zwemmen, knutselen,…. En wat langer opblijven dan normaal :). Én wat doen we tijdens zo’n avondje langer op? Een gezellige Disney-filmavond! En welke klassieker hoort er gewoon bij zo’n Movienight? Popcorn, yess please!

Traditioneel maken we het vaakst popcorn met een laagje suiker of zout. Dat is meestal ook hoe je voorverpakte popcorn kan kopen in de winkel. Maar… Je kan popcorn op zo veel verschillende manieren maken! Wij pimpen onze popcorn deze keer met chocolade en pindakaas! een overheerlijke combo, afgewerkt met wat grof zout. Om je vingers bij af te likken.

Ben je niet zo te vinden voor zout, of gebruik je dit o.w.v gezondheidsredenen best zo min mogelijk? Dan kan je je chocoladepopcorn ook bestrooien met kokosschilfers! yum! Kijk onder het recept bij “Tips” om te kijken hoe je dit het beste aanpakt!

kooktips met kids: Popcorn blijft altijd iets spannend voor kinderen toch?! laten we eerlijk zijn, het zien poffen van Maïs blijft dan ook super fascinerend! 🙂

Daarom laat ik haar ook vooral helpen met het poffen van de maïs. Het verhitten van de olie, en het toevoegen van de maïs aan de hete pan. En dan… Aanschouw het spektakel :)!

Het mengen onder de chocolade doen we ook samen. Maar weet, de combo gesmolten chocolade + kinderen, dat kan het wel eens een ‘vettig boeltje’ worden… Een gewaarschuwd persoon is er 2 waard zeggen ze :). Maar plezier gegarandeerd!

Chocolade-Pinda Popcorn

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

10

minutes
bereidingstijd

15

minutes
Totale bereidingstijd

25

minutes

Ingrediënten

 • 90 gr Popcornmaïs

 • 200 gr Chocolade

 • 2 el Pindakaas

 • 30 gr Geroosterde Pinda’s

 • Grof zeezout

 • Zonnebloemolie

Bereiding

 • Rooster de pindanoten op middelhoog vuur in een droge koekenpan. Wanneer geroosterd, giet over in een kommetje en zet even aan de kant.
 • Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pan en verhit deze op hoog vuur. Smelt ondertussen de chocolade in een grote kom in de microgolfoven voor 30 sec op de hoogste stand. Roer na 30 sec voldoende om. Herhaal het verwarmen wanneer de chocolade nog niet voldoende gesmolten is, maar roer na iedere 30 sec opnieuw goed om. Eens gesmolten, roer er de pindakaas doorheen en zet even aan de kant.
 • Voeg de maïs toe aan de pan met hete olie en plaats er een deksel op. Schud regelmatig goed om aanbranden te voorkomen. Na ongeveer 30 seconden zal je de eerste popcorn horen poffen. blijf schudden zodat zo veel mogelijk maïs door de warmte kan poffen.
 • Wanneer het poffen is gestopt, haal je de pan van het vuur. Neem de kom met de gesmolten Chocolade- en pindakaas erbij en voeg hier 2/3 van de popcorn bij. Hou 1/3 aan de kant. Meng goed onder de chocolade met een spatel, samen met de geroosterde pinda’s, zodat alles goed bedekt is onder een laagje chocolade. Bestrooi tussen het spatelen door af en toe met grof zout. Plaats je popcorn vervolgens voor 30 min in de koelkast om te harden.
 • Haal de popcorn uit de koelkast. Je zal merken dat het één grote aaneenhangende brok is geworden, maar het komt ook erg makkelijk weer van elkaar los. Dit kan je doen met je handen of met een lepel. Doe de chocolade- pindapopcorn in een grote kom en meng er de witte popcorn doorheen die je eerder aan de kant hebt gezet. Hierdoor krijg je niet alleen een combo van beide smaken, het zorgt ook voor een contrast in je kom. Het oog wil ook wat, toch? Smakelijk!

Tips

 • Ben jij een fan van kokos? Dan kan je er ook voor kiezen om je popcorn bijvoorbeeld af te werken met kokosschilfers i.p.v. zout. Neem een bakplaat en bedek deze met een stukje bakpapier. Verdeel de popcorn, nadat je het onder de chocolade hebt gemengd, over de bakplaat. Bestrooi vervolgens met kokosschilfers en zet deze op een koele plek zodat het kan uitharden. Ga dan opnieuw verder met stap 5 hierboven :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.