Christmas ChocoBomb!

Een Christmas-chocobomb, deze staat al sinds vorig jaar op mijn agenda ðŸ¥° Elk jaar zie je deze wel enkele malen voorbijkomen, al dan niet heruitgevonden in unieke kleuren, vormen…

Deze keer gaan we dan ook zeker het wat water niet opnieuw uitvinden, maar voorzien we een leuke kerstactiviteit die je kan doen (al dan niet) samen met de kleinste! 

Denk er wel aan, het neemt wel wat tijd in beslag, de chocolade alleen al heeft enkele uren nodig om uit te harden in de koelkast. Je zou het proces kunnen versnellen door het in de diepvriezer te steken.

Wie is er nu niet fan van een heerlijke warme kom chocomelk tijdens kerstdag terwijl je samen met je familie zit na te kletsen over het afgelopen jaar?! En euh.. Ja bij kerst mag deze kop chocomelk zeker wat extra ‘fancy’!

Mijn ultieme tip, ga voor kwalitatieve chocolade. Dit zal je veel frustraties besparen! Vooral voor de chocoladeschelpen heb je chocolade nodig die voldoende snel stolt. Op die manier krijgt je schelpen die overal een even dikke laag chocolade heeft.

Wil je ze op voorhand maken om ze op een later moment te gebruiken? Kijk dan bij de tips hoe je ze het beste kunt bewaren!

Kooktips met kids: 

Heb je wat grotere kinderen met veel geduld? Laat ze dan helpen met het maken van de chocoladeschelpen!

Heb je wat kleinere kinderen, dan is mijn advies om de chocoladeschelpen op voorhand te maken zodat de leukste taakjes overblijven voor de kinderen, namelijk het vullen van de chocobommen!

Omdat je voor het dicht kleven een warme pan nodig hebt, doe ik dit met kleine kinderen uit veiligheidsredenen liever zelf. Maar dit kan je natuurlijk zelf het beste inschatten!

Tot slot zorg ik er voor dat een streepje warme chocolade de naden op de bal bedenkt. Hetzelfde voor het vasthechten van de zuurstok. Omdat het belangrijk is dat deze goed vast zit, doe ik dit zelf. Zo blijft opnieuw het leukste taakje over voor de kinderen: Het versieren en afwerken van de Chocobommen!

Veel plezier!

Christmas Choco Bomb!

Aantal Personen

6

servings
Voorbereiding

20

minutes
Bereiding

40

minutes
Rusttijd

3

Uur
Totale Bereidingstijd

1

hour 

Ingrediënten

 • 5OO gr Donkere Smeltchocolade

 • 10 Zuurstokken

 • Cacaopoeder

 • Suiker sprinkles

 • Marshmallows

 • benodigdheden
 • Silicone Mal Met Halve Cirkels

 • Kopje Warm Water

 • Vlakke Pan

 • Sausbus (optioneel)

Bereiding

 • Je begint met het maken van je halve chocoschelpen. Hiervoor smelt je eerst je chocolade. Dit kan bain marie, of in de microgolfoven. Neem hiervoor je tijd, chocolade kan snel verbranden als je dit op te hoge temperatuur doet. Roer voldoende tijdens dit proces.
 • Neem je silicone mal erbij. Vol deze met de gesmolten chocolade zodat alle randen bedekt zijn met een laagje. Let vooral op dat de chocolade niet zakt tot op de bodem van de mal, hierdoor zullen de randen te dun zijn en breken wanneer je ze gaat vullen. Plaats je silicone mal in de koelkast voor minimum 3 uur.
 • Is je chocolade hard? Zet dan een pan op een laag vuur. Haal de schelpen voorzichtig uit de mal. Wanneer je ze eruit hebt gehaald is de pan voldoende warm. Haal hem van het vuur en plaats de pan op een onderzetter in de buurt van de chocoschelpen. 1 voor een schuif je met de randen van iedere schelp over de warme pan. Alle oneffenheden zullen hierdoor wegsmelten zodat iedere schelp mooi op elkaar zal passen.
 • Verwarm wat water in een kopje. Ga op zoek naar metaal bestek met rondingen aan het handvat. Steek dit handvat in het hete water zodat het warm genoeg wordt om een rond gat te maken in de rand van de chocoladeschelp. Dit gat zal dienen om de zuurstok door te steken.
 • Nu komt het leukste werk. Vul 1 van de 2 schelpen met lekkers naar eigen smaak. Voorzie zeker voldoende marshmallows, deze zullen naar boven poppen en voor een leuk effect zorgen in je kop chocomelk.
 • Plaats je andere schelp tegen de gevulde schelp, en spuit met een sausbus een streepje gesmolten chocolade op de naad van beide schelpen. Versier nu snel de naad, want de warme chocolade zal snel harden.
 • Tot slot steek je de zuurstok in het daar voor voorziene gaatje en kleef ook deze vast met de warme chocolade uit de sausbus. Strooi er nog wat Suiker sprinkles overheen en je bent klaar!

Tips

 • Mijn ultieme tip, ga voor kwalitatieve chocolade. Dit zal je veel frustraties besparen! Vooral voor de chocoladeschelpen heb je chocolade nodig die voldoende snel stolt. Op die manier krijgt je schelpen die overal een even dikke laag chocolade heeft.
 • Wil je je Chocoladebombs bewaren voor een later moment? Draai ze dan in een folie of steek ze in een afgesloten doos, vooraleer je ze in de koelkast plaatst. Doe je dit niet, dan zal je merken dat de zuurstokken vloeibaar en plakkerig wordt. Suiker heeft namelijk de eigenschap om vocht uit de omgeving op te nemen. Dit vocht maakt de suiker op zijn beurt weer vloeibaar. Dit voorkom je door het af te schermen van een ‘vochtige omgeving’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.