Door croutons toe te voegen aan je gerecht, til je het meteen een niveau hoger. Croutons zorgen voor die extra crunch, wat op zijn beurt voor zorgt voor een subliem mondgevoel van je eindproduct.
Croutons kennen we traditioneel vooral van bij ons grootmoeder die dit op tafel zette voor in de soep. Ook super lekker natuurlijk, maar je kan er zo veel meer mee. Je moet ze maar eens proberen in een salade. Overheerlijk!
Via deze link kom je bij het recept van een heerlijk amuse-hapje waarbij croutons gebruikt werden ter afwerking.
wil je een specifieke smaak voor je croutons? Kijk dan snel bij de tips hoe je dan kan doen.
Croutons
Voorbereiding
10
minutesKooktijd
5
minutesTotal time
15
minutesIngrediënten
1 Snee (wit) Brood
3 el Olijfolie Extra Vierge
Snuifje Peper en Zout
Bereiding
- Verwijder de korsten van je sneetje brood en snij het zachte gedeelte in kleine vierkante blokjes.
- Doe vervolgens in een kommetje de olijfolie en de kruiden. Meng alles goed onder elkaar. Doe er de blokjes brood bij en roer ze onder het oliemengsel tot het brood alle olie geabsorbeerd heeft.
- Zet een koekenpan op een laag vuurtje. Voeg in geen geval extra verfstof toe, dit is niet nodig. Bak de blokjes brood krokant aan iedere zijde.
- Eens krokant, zijn ze klaar voor gebruik! smakelijk!
Tips
- Je kan variëren in kruiden. Zo kan je Italiaanse of mediterrane croutons maken door de kruiding in de olie aan te passen.