Ben je nog op zoek naar een heerlijk fris hapje om te serveren bij de nieuwjaarsreceptie die er alweer aan komt? Dan hoort dit gerecht zeker en vast op je menu! En het is zo makkelijk te maken dat je het zelfs al een keertje kunt voorproeven.
jullie weten ondertussen wel dat ik ‘lekker en snel’ hoog in het vaandel draag. En natuurlijk valt ook dit gerechtje onder die categorie. Op een kwartiertje staat je amuse op tafel. Over een recordtijd gesproken.
Zo simpel, zo weinig ingrediënten, maar zo lekker… Over een smaakbommetje gesproken. De zoete knapperige appel met het zuur van de haring, een topcombo. Daarnaast zit de finishing touche em vooral in het krokante croutonnetje! Al deze verschillende texturen in dit gerecht tillen het naar een hoger niveau. Het zit em in de details zeggen ze hé.
Heb je geen croutons in huis? Geen probleem, je kan ze makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt, is brood. Verder is er is echt niets aan. Via deze link kom je terecht op de pagina waar je een recept vind om zelf
kooktips met kids:
Laat je kinderen met dit gerecht meehelpen van begin tot einde!
je kan ze om te beginnen laten helpen met het snijden van de ingrediënten. Dit kan zelfs met de aller kleinste. Laat ze dan kindermessen gebruiken, deze zijn speciaal ontworpen om kleine kinderen te laten helpen in de keuken. Daarnaast zorgt ook dit proces er voor dat ze nieuwsgierig worden naar de gebruikte producten en deze (op termijn) ook zullen willen proeven.
Natuurlijk kun je de kinderen vanzelfsprekend ook laten helpen met het mengen, afkruiden en dresseren. Dit gaan ze misschien nog wel het liefst van al willen doen!
Haring-appel Amuse
8
Personen10
minutes5
minutes15
minutesIngrediënten
1 Filet Haring In Azijn
1/4 Appel (Granny Smith)
1 el Mayonaise
100 gr Sjalotten
1/4 Limoen
1/4 tl Dillen
1/2 Snoepkomkommer
Snuifje peter en zout
Croutons
Bereiding
- Begin met het versnijden van de haring, de appel, de sjalot en de komkommer. Snij al deze ingrediënten in zo fijn mogelijke blokjes en verplaats ze vervolgens in een kommetje.
- Doe hier vervolgens de mayonaise en de limoen en de kruiding bij en meng alles goed onder elkaar.
- Schep de gewenste hoeveelheid met een theelepeltje uit de kom en doe dit op een degustatielepel. Werk af met wat verse dille en een 2-tal croutons. Je hapje is klaar om te serveren!