Gevulde Paprika

Ik begin al te watertanden wanneer ik eraan denk. Gevulde paprika. Heerlijk! Deze staat dan ook op onze vaste menu. Wij maken hem altijd met een heerlijk Mexicaans tintje en gebakken aardappeltjes.

Het is een gerecht wat voor Li makkelijker te koken is dan te eten. hoe gek het ook klinkt, Li is handiger met potten en pannen dan met vork, mes of lepel :). Maar hoe dan ook, smullen doet ze!

Li helpt in dit recept vooral met de bereiding van het gehakt. Voor het in de pan ligt, loopt ze al te zwaaien met de grote lepel, want ja hoor dat is “haar taakje”. Daarnaast voegt ze ook alle ingrediënten toe die ik haar aangeef. Ook “afkruiden” kan ze erg goed 🙂 Enkel met zout en peper ben ik wat voorzichtiger en help ik haar, om te voorkomen dat het te zout of te scherp zou zijn 🙂

Wij maken dit gerecht meestal gewoon met rode paprika, maar het kan natuurlijk ook anders: Je zou ook kunnen gaan voor groene of gele paprika, indien hier je voorkeur naartoe gaat. Ook een mogelijkheid is om een puntpaprika horizontaal door te snijden en deze te vullen.

Heb je toch teveel gehakt? Steek het dan in de vriezer voor later! Wanneer je op een later moment enkele paprika’s over hebt die dringend op moeten maar je weet niet hoe, komt dit nog van pas!

Gevulde Paprika

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

35

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale kooktijd

1

hour 

5

minutes

Ingrediënten

  • 5 Grote Paprika’s

  • 500 gr Gehakt

  • 2 Tenen Look

  • 1 Grote Ui

  • 400 gr Tomatenblokjes

  • 2 el Tomatenpuree

  • 1 el Notenmuskaat

  • 1 tl Cayennepeper

  • Handje Gehakte Verse Koriander

  • 1 tl Komijnpoeder

  • 1 el Basilicum

  • Geraspte Kaas

  • Peper en Zout Naar Smaak

Bereiding

  • Snij het hoedje van de paprika. Verwijder de zaadjes en plaats de paprika met het hoedje in de oven op 200° – 30 min.
  • Bak ondertussen de ui en look glazig. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Royaal kruiden met notenmuskaat.
  • Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Roer goed om en laat even sudderen. Voeg alle kruiden toe. Peper en zout naar smaak.
  • Haal de paprika’s uit de oven, vul ze met het gehaktmengsel en top af met wat gemalen kaas. Plaats het hoedje opnieuw op de paprika’s en plaats weer in de oven voor 20 min.
  • Verander de stand van de oven voor de laatste 5 min naar ‘grill’ en haal de hoedjes eraf. Op die manier krijg je een heerlijke gegratineerde kaaskorst.
  • Serveer met gebakken aardappeltjes, rijst of een ander gerecht naar smaak.

Tips

  • Je kan de koriander vervangen door peterselie voor de liefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.