Maaltijdsalade Met Butternut, Wortel en Quinoa

Ik heb het al in een vorig recept aangekondigd: je gaat heel wat zomerse frisse gerechten de revue zien passeren, waaronder dit jaar enkele maaltijdsalades! Enkele weken terug zag je onze Maaltijdsalade met Rode Biet, Peer, Feta en Quinoa al voorbij komen. Deze week zijn we hier met aan nieuwe, toch een totaal andere variant.

Ook deze keer weer een salade zonder dressing maar met Hummus! Waarom? Door de hummus in dit gerecht krijg je een soort volle, smeuïge, smaakvolle dressing die dit gerecht nodig heeft. Daarnaast geeft het je voor een langere periode een verzadigd gevoel in vergelijking met bijvoorbeeld een olie- of yoghurtdressing?.

Daarnaast hebben we er opnieuw voor gekozen om deze maaltijdsalade glutenvrij te maken. Maar wat zijn gluten nu eigenlijk? Gluten is een eiwit dat in verschillende granen voorkomt, zoals tarwe, spelt,… Maar dus ook bloem, maïzena enz. Met deze info in het achterhoofd kan je je dus al wel een idee vormen in hoeveel producten er gluten verwerkt zitten. Hoewel quinoa lijkt op graan, is het dat niet. Eigenlijk is quinoa een zaad. Daarom bevat het geen gluten, waardoor het perfect past in een glutenvrije levensstijl.

Net zoals onze voorgaande maaltijdsalade (en waarschijnlijk ook de komende) leent dit gerecht zich perfect als mealprep-gerecht! Dit doordat je deze maaltijdsalade enkele dagen op voorhand kunt maken, zodat je de rest van de week kan genieten van een heerlijke lunch!

Maaltijdsalade Met Butternut, Wortel en Quinoa

Aantal Personen

2

Personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale Bereidingstijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 1/4 Butternut

  • 2 Wortelen

  • 1 Pastinaak

  • 1 Handje Rucola

  • 1 Royale el Hummus

  • 1 Pijpajuin

  • Snoeptomaatjes

  • Komkommer

  • Pompoenpitjes

  • 1/4 Cup (60ml) droge Quinoa + 120 ml Water + 1/4 Groentebouillon

  • Verse Munt

  • Rozijntjes

  • 1/2 tl Provençaalse Kruiden

Bereiding

  • Plaats een kookpannetje op middelhoog vuur. Doe hier de quinoa en de bouillon in en breng aan de kook met deksel. Roer regelmatig om en laat koken tot al het water geabsorbeerd is door de quinoa. Neem vervolgens van het vuur en laat even afkoelen. Snij ondertussen de rode biet, de peer en de tomaat in kleine blokjes en de komkommer in smalle reepjes.
  • Schil ondertussen de wortelen, de butternut en de pastinaak met een dunschiller. verwijder de kern van de pastinaak en de pompoen. Snij alles in kleine tot middelgrote blokjes.
  • Snij ook de tomaat in kleine blokjes, de komkommer in smalle reepjes en de pijpajuin in schijfjes.
  • Verwarm een scheut olie in een wokpan. Voeg hier de butternut, de wortel en de pastinaak aan toe. Kruidt af met Provençaalse kruiden. Roer het geheel om tot het (beet)gaar is. Plaats aan de kant om af te koelen.
  • Neem een handje rucola en verdeel het over de bord. Schep de helft van je quinoa op je sla en verdeel vervolgens de gesneden groentjes er over.
  • Schep er een royale eetlepel humus op alsook de afgekoelde gebakken groenten. Strooi er vervolgens nog rozijntjes, pompoenpitten en fijngesneden munt over. Je gerecht is klaar om te serveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.