Een Iced Matcha Boba was mijn eerste kennismaking ooit met Matcha. En of ik verkocht was! sindsdien experimenteer ik al een tijdje met Matcha. Je moet het gewoon proberen! Hou jij van een lekkere Iced coffee of een lekkere Latte? wel dan is dit gewoon echt je ding. Het is niet alleen lekker, Het heeft zo veel meer voordelen, zélfs voor je gezondheid.
Matcha is een Japanse groene thee met een plantachtige, licht bitter, zeewierachtig smaakje. Zelf ben ik fan van gezoete Matcha. Vandaar dat ik mijn Iced Matcha altijd afwerk met wat karamel. Voor mij de perfecte combo!
Net zoals in mijn vorige recept waarbij ik gewerkt heb met Matcha, wil ik toch even de kracht van Matcha even in de verf zetten: Velen beweren dat Matcha dé powerfood onder powerfoods is. Niet alleen zou het rijk zijn aan antioxidanten, het versterkt het immuunsysteem en verbetert de stofwisseling en concentratie.
Hoewel Matcha een zeer hoog cafeïnegehalte heeft, zou het geen hartkloppingen veroorzaakt zoals andere cafeïnerijke producten. Het gebruik van Matcha geeft eerder een kalme maar langdurige energieboost.
Wat zo super is aan Bodhi, is dat de blends zo zijn samengesteld dat ze een laag cafeïnegehalte hebben en dus veilig zijn voor zowel kinderen en zwangere vrouwen. Een lekker gerecht voor zowel jong en oud dus. Ook is de Matcha blend reeds gezoet met een vleugje vanille, wat hem ideaal maakt voor om rechtstreeks te verwerken in drank of gerecht waar je dus ook ‘s avonds nog van kan genieten!
Verder heb je ook nog die overheerlijke Boba! Maar, wat zijn dat precies? Boba parels zijn gemaakt van Tapioca, zetmeel dat wordt gewonnen uit de cassave wortelknol. Je kent het misschien van in verschillende drankjes zoals bijvoorbeeld bubble tea.
Ze geven die heerlijke Jellie, chewy bite tijden het drinken. Echt een must als je het mij vraagt! Een noodzakelijk item wat je wel nodig zult hebben is een XL-rietje. Want de balletjes zijn te groot om opgezogen te worden door een gewoon rietje. Maar, It’s worth the cost! 😀
Iced Matcha Boba met Karamel
1
Personen15
minutes5
minutes20
minutesIngrediënten
1/2 schep Bodhi Matcha Blend
Melk
1/4 Cup Boba
Ijsblokjes
- Voor de Karamel
3 el Bruine Kandijsuiker
2 el Water
- benodigdheden
Extra Groot Rietje
Bereiding
- Kook de Boba zoals aangegeven op de verpakking. Dit duurt ongeveer 5 min.
- Zet ondertussen een pannetje op middelhoog vuur. Doe hierin de suiker met de 2 el water. Regelmatig roeren. Laat dit opwarmen en licht karamelliseren. Haal van het vuur wanneer je bellen ziet opkomen en de suiker is opgelost. Let op, suiker verbrand snel, zet je vuur dus niet te hoog. Wanneer je karamel klaar is, voeg je hier de gekookte Boba toe. Meng en laat ongeveer 30 min trekken.
- Vermeng in een kopje de Bodhi Matcha Blend met melk tot een latte zoals op de verpakking omschreven staat. Zet even aan de kant.
- Neem een groot drinkglas. Doe hier eerst de Boba met karamel in. Voeg vervolgens het ijs toe. Giet hier tot slot je Matcha latte bij. Neem je extra groot rietje, en geniet!
thank you so much sir this is very good artcile