Krijg je onverwacht bezoek en wil je toch snel iets lekkers op tafel zetten? Met deze tapas scoor je zeker en vast en je hebt er echt niet veel voor nodig.
Ben je op zoek naar een manier om je Kids te betrekken? Laat ze dan de kruiding toevoegen. afhankelijk van de leeftijd, meet je de hoeveelheid zelf af en laat hen de specerijen toevoegen en mengen.
Om enthousiasme te creëren bij kinderen, gaat het niet over de aard of moeilijkheidsgraad van de taak die je hen geeft, maar gewoon het betrekken en positief bekrachtigen is vaak voldoende om hun nieuwsgierigheid te stimuleren. En dat begint vaak met kruiden en mengen :).
Je kan er een gezellige gemeenschappelijke schotel (of tajine) van maken, of je kan voor iedereen apart een schaaltje voorzien. Zelf hou ik van tapas in aardeschaaltjes. Niet alleen is het handig doordat je aardepotten en schalen rechtstreeks op je vuur kan plaatsen om je gerecht in te bereiden, ook geeft het mij persoonlijk een ‘zuiders’ vakantiegevoel 🙂 Maaaaaar, dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Smakelijk!
Marokkaanse Scampi In Lookboter
4
Personen15
minutes5
minutes20
minutesIngrediënten
24 Gekuiste Scampi’s (6 Scampi’s pp)
60 gr Ongezouten Boter
2 el Extra Vierge Olijfolie
3 Tenen Look
1 tl Gemberpoeder
1tl Komijnpoeder
1/2 tl Korianderpoeder
1/2 tl Harissa
4 Takjes Vers Gehakte Platte Peterselie
4 Takjes Vers Gehakte Koriander
1 Stokbrood
Bereiding
- Kuis de scampi’s en doe ze in een kommetje.
- Snij de look verticaal in dunne schijfjes en doe deze bij de scampi’s.
- Hak de koriander en de peterselie fijn. Voeg toe aan de scampi’s.
- Voeg daarna de kruiden en olijfolie toe. Meng geheel goed zodat alle scampi’s onder de kruiden zitten. Dek het kommetje af en laat 30 min marineren in de koelkast.
- Plaats een pannetje of een aardewerk schaal op het fornuis. Verwarm hierin de boter op een zacht vuurtje.
- Eens de boter gesmolten is, voeg de inhoud van het kommetje scampi’s toe en laat kort garen.
- Serveer met stokbrood.