Mexicaanse Kruidenmix

Ik hoor velen denken, waarom al die moeite doen als je dit ook gewoon kant en klaar in de winkel kan kopen? Wel, omdat dit jou een hoop geld zal besparen. Mexicaanse kruiden uit de winkel zijn peperduur. Niet alleen is deze kruidenmix één van de meest gebruikte in onze keuken, ook zijn er gewoon leukere dingen om geld aan te spenderen aan iets wat ik makkelijk even goed (én even lekker) zelf kan maken.

Daarnaast maak ik ook gewoon graag gerechten uit scratch (iets wat je misschien al is opgevallen tijdens het scrollen door mijn blog :)) Het geeft me gewoon dat extra beetje voldoening wanneer het goed uitdraait.

Dit recept kan je gebruiken in elk gerecht waar “Mexicaanse kruiden” of “Taco-kruiden” gebruikt wordt.

Mexicaanse Kruidenmix

bereidingstijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 2 tl Paprikapoeder

  • 2 tl Komijnpoeder

  • 2 tl Zout

  • 1 tl Zwarte peper

  • 1 tl Oregano

  • 3/4 tl uienpoeder

  • 1/2 tl Cayennepeper

  • 1/2 tl Knoflookpoeder

  • 1/2 Gerookte paprikapoeder

  • 1/2 Chili vlokken

Bereiding

  • Meet alle ingrediënten zorgvuldig af en doe ze in een afsluitbaar potje.
  • Eens alle ingrediënten zijn toegevoegd, sluit het potje af en schud tot geheel gemengd is.
  • Je kruidenmix ik klaar om te gebruiken

Tip

  • Ik maak altijd een grote voorraad aan van elke kruidenmix. Dit is naar mijn mening gewoon makkelijker. Wil je dit ook? Verander in dit recept dan tl in el, en vermenigvuldig zo veel als gewenst. Denk wel, vermenigvuldig elk ingrediënt hetzelfde, zodat het eindproduct hetzelfde blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.