Naanbrood met Vijgen, Geitenkaas en Prosciutto

Belegd naanbrood. Je kan het een beetje vergelijken met een pizza, maar het is veel zachter van smaak. Heerlijk met een glaasje wijn of tijdens een leuke film avond!

In dit recept heb ik ervoor gekozen om ook het naanbrood zelf te maken. Als jij ervoor kiest om deze kant en klaar aan te kopen, verminderd je bereidingstijd natuurlijk aanzienlijk, gezien de meeste tijd kruipt in het maken van je naanbrood. Toch gaat mijn voorkeur naar het zelf bereiden van het naanbrood. Op die manier bepaal je zelf de smaak, wat natuurlijk invloed heeft op je eindproduct.

Li vind het heeeerlijk als we met deeg gaan werken. Het kneden is over het algemeen wel nog wat te moeilijk, maar ze wil het toch iedere keer proberen. En ik laat ze dan ook :). Hoe vettiger, hoe prettiger zeggen ze altijd hé. Ook laat ik haar alle ingrediënten toevoegen, maar wel onder mijn toeziend oog natuurlijk. 🙂

Wil je al enige voorbereiding doen de dag voordien? Dan kan je zeker en vast je naanbrood op voorhand maken en bakken. Op die manier is je gerecht in een mum van tijd klaar.

Naanbrood met Vijgen, Geitenkaas en Prosciutto

Recipe by Farah
Aantal Personen

2

Personen
Voorbereiding

1

hour 

25

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale kooktijd

1

hour 

35

minutes

Voor dit recept kan je kiezen om je naanbrood zelf te maken, of aan te kopen. Ik kies ervoor om hem zelf te maken.

Ingrediënten

  • Benodigdheden naanbrood
  • Snuifje Zout

  • 200 gr Bloem

  • 60 ml Warm Water

  • 1 tl Suiker

  • 75 ml (5 afgestreken el) Griekse Yoghurt

  • 1 et Olie

  • 1/2 Zakje Droge Gist

  • Beleg Voor Op Naanbrood
  • Geraspte Emmentaler

  • Zachte Geitenkaas

  • 1 à 2 Vijgen per naanbrood

  • Prosciutto

  • Rucola

  • Basilicumkruiden

  • Balsamico

Bereiding

  • Bereiding Naanbrood
  • Doe de suiker in een kommetje, giet hier het warm water over en roer even goed. Voeg dan de droge gist toe en wacht tot het gaat bruisen (Ong. 5-10 min)
  • Verplaats de bloem naar je werkblad en maak een kuiltje in het midden. Doe hier het gistmengsel, zout en de Griekse yoghurt in en begin te kneden.
  • Voeg de olie nog toe en kneed ongeveer 10 min tot je een soepel deeg krijgt. Als het deeg toch nog te nat is, overstrooi met wat bloem. Eindig met een mooie ronde bal deeg.
  • Doe deze bal in een kom en giet er nog een scheutje olie overheen. Zorgt dat de bal helemaal bedekt is met een laagje olie. Bedek daarna de kom met een theedoek en plaats hem voor een uurtje naar een warme plaats waar het deeg kan rijzen.
  • Na een uurtje haal je het deeg uit de kom en kneed je het nog eventjes. Rol opnieuw tot een bolletje. Druk het bolletje plat met je vingers tot een ovaalvormige schijf van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Verhit een scheut olie in een grote koekenpan. Leg hier het deeg in en bak elke kant enkele minuutjes aan op middelhoog vuur.
  • Wanneer het naanbrood klaar is, kan je hem gaan beleggen. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden.
  • Beleg Naanbrood
  • Beleg je naanbrood eerst met een DUN laagje geraspte emmentaler.
  • Verkruimel een deel van de geitenkaasrolletjes en verdeel over het naanbrood. Beleg nadien nog met enkele schijfjes.
  • Snij de vijgen in dunne schijfjes en verdeel ook deze over je naanbrood. Overstrooi met basilicumkruiden en plaats in de oven voor 7 min.
  • Haal je naanbrood uit de oven. Beleg nog met Prosciutto en rucola. Eindig met wat balsamicodruppels en serveer warm!

Tips

  • Wanneer het gist na 5 min nog steeds niet is gaan bruisen, begin je best op nieuw. De kans is groot dat het gist niet meer actief is. Is dit het geval, begin dan gewoon opnieuw met je gistbereiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.