Pannenkoeken Met Vers Fruit

Pannenkoeken, wij eten ze zo’n twee-wekelijks! (of wekelijks? Oeps :)) Niet alleen omdat het brood op het einde van de week meestal op is, maar ook omdat het zo heerlijk nostalgisch is!

Iedereen heeft z’n eigen ‘child hoodherinneringen aan pannenkoeken. Mij doet het denken aan mijn toch wel vermoeiende studentenperiode waar mijn mama ze iedere keer maakte tijdens de examen als een stress-vrij ontspannings-/verwenmomentje. Of de leuke herinneringen tijdens het weekend. Op zaterdagen, wanneer mijn mama tijdens de vroege shift aan het werk was. Iedere keer weer een eindeloze strijd voor pannenkoeken met mijn plusvader, die elke keer eindigde met zijn woorden ‘oké dan, maar jij maakt het deeg!’

Nu, wij linken pannenkoeken vaak aan ontbijt, maar soms vergeten we hoe lekker het kan zijn als dessert met wat fruit en een heerlijk bolletje vanille-ijs! Yum!

Li helpt me vooral met het maken van het beslag. Wij doen dit in een keukenrobot, maar thuis deden we het in een beslagkom met garde :). Ik moet eerlijk toegeven, de keukenrobot maakt het makkelijker om deze taak uit te laten voeren door kinderen. Maar moeilijk gaat ook! Ook laat ik haar elke portie beslag in de koekenpan scheppen. Het bakken doe ik zelf :).

Zelf hou ik van een heerlijke pannenkoek met choco al dan niet met vers fruit. Mijn hemelse combo: Choco én banaan (watertandmomentje). Maar ik hou ook wel van witte suiker of stroop. Ook de klassieker ‘kinnekessuiker’ staat bij velen hoog in hun top 3. Genoeg variatie mogelijk dus. Zijn je pannenkoeken nog niet op? Ook de volgende dag zijn ze nog steeds o-ver-heer-lijk!

Pannekoeken Met Vers Fruit

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale kooktijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 500 ml Melk

  • 250 gr Bloem

  • 2 Eieren

  • 1 Zakje Vanillesuiker

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een deegkom of keukenrobot en mix tot een glad beslag.
  • Smelt ondertussen een klontje boter in een koekenpan. Schep met een soeplepel een portie beslag in de koekenpan en zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is.
  • Wanneer de oppervlakte mat geworden is, draai je hem om en bak je nog een minuutje aan de andere zijde. Je pannenkoek is nu klaar om te serveren.
  • Herhaal voor de rest van het beslag.
  • Snij wat vers fruit naar keuze. Ga je voor suiker, stroop, of eerder chocopasta? Plaats alle mogelijkheden op tafel zodat ieder voor zich kan kiezen. Geniet en maak (nieuwe) herinneringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.