Mexicaanse Pulled Chicken

Een recept wat ik al suuuper lang op mijn to-do lijst had staan, alleen schrok het ingrediënt ‘BBQ-saus’ me wat af… Ik moet heel eerlijk zijn, ik ben geen BBQ-saus fan (sorry-not-sorry). Dus, maakte ik gewoon mijn eigen BBQ-saus die wél naar mijn smaak is. Ik maakte dus een heerlijke zoete BBQ-saus als heerlijke basis voor dit recept. Een topper! Ben je benieuwd naar dit BBQ-saus recept? Klik dan hier!

Heb je een slowcooker? Dan is dit recept écht easy peasy. Het enige wat je nodig hebt is “tijd”. Want wil je heerlijk sappige kip? Dan heeft het ongeveer 6u nodig op stand ‘low’ in je slow cooker. Maar, het is het gewoon waard, trust me! Om je vingers af te likken!

Heb je geen slowcooker? Geen probleem! Onder dit recept, in rubriek “Tips” kan je lezen hoe je dit receptje kan maken met je oven.

Ik gebruik dit recept om nadien te verwerken in taco’s, maar je kan het ook perfect verwerken tussen een heerlijk broodje Pulled chicken,… Eindeloze mogelijkheden dus. Smakelijk!

Pulled Chicken

Recipe by Farah
Aantal personen

5

Personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

6

uur

Ingrediënten

  • 500 gr Kippenfilet

  • 2 cups (280 ml) BBQ-Saus

  • 2 Uien

  • 1 el Worcestershire Saus

  • 1 el Bruine Suiker

  • 1/2 tl Paprikapoeder

  • 3 el Limoensap

  • Limoen Zeste

  • Handje Verse Coriander

  • Benodigdheden
  • Slow Cooker

Bereiding

  • Snij de uien in smalle halve ringetjes.
  • Doe de BBQ-saus, Worcestershire Saus, ui, bruine suiker, paprikapoeder in de slowcooker en meng de ingrediënten goed door elkaar
  • Voeg de kip toe. Schep de saus over de kip en zet het toestel aan op stand low.
  • De kip is gaar wanneer je hem makkelijk van elkaar kan trekken met 2 vorken. Laat geheel nog even trekken in de jus.
  • Breng geheel op smaak met Limoensap, zeste en Vers gesneden Koriander.

Tips

  • Heb je geen slowcooker? Geen probleem! Het zou ook moeten lukken met je oven en een ovenschaal met deksel. Waar moet je rekening mee houden? Verwarm je oven op 160°. Voor dit recept zou je je slowcooker het best op stand “Low” gebruiken. dat wil zeggen, 6 uur in de slowcooker. Wil je de slowcooker vervangen door je oven, dan deel je de kooktijd door 4. D.w.z. voor dit recept 1u30 in de oven moet op 160°.
  • Het is een gerecht wat een langere kooktijd Nodig heeft. Daarom maak ik iedere keer een ruime per 500 gram kippenfilet en plaats ik de overschot in de vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.