Je bent ze vast al eens een keertje tegen gekomen op social media: De Cakesickles en de Cake-pops. Zien ze er niet altijd heerlijk uit? Elke keer als ik er voorbij zag komen, begon ik spontaan te watertanden. Ik MOEST dit gewoon proberen!
Vergis je niet. Het ziet ziet er uit als een klein dessertje, toch kruipt er heel wat tijd in om ze te maken. Het is dus zeker een recept voor de ‘geduldige’ creatieveling. Ik vond het alvast geweldig. En Li vond het vooral lekker :).
Wat ik zo geweldig vind aan deze dessertjes, is dat je ze ook perfect kan voorzien als cadeau of presentje (bijvoorbeeld in plaats van een doos praline). Wij hebben deze bijvoorbeeld gemaakt als presentje op het einde van het schooljaar voor Li’s juffen. Ook hebben we ze al eens cadeau gedaan bij een verjaardag. Ook zijn de cakesickles en cake-pops erg populair bij babyborrels of gender reveal feestjes. 100% succes verzekerd!
Is dit echt je ding? Dan heb ik goed nieuws, want er bestaan heel wat verschillende soorten silicone mallen die je kan kopen. Op die manier kan je verrassend mooie combo’s en geschenkdozen samenstellen! Of misschien een prachtig kleurrijke presentatietafel tijdens je babyborrel? Soms mag het oog ook wel wat hebben, toch?
Wil jij je kids graag betrekken met het maken van deze zoete dessertjes, laat ze dan heerlijk mee versieren. Dan hoeven ze niet onnodig geduld uit te oefenen én kunnen ze nadien heerlijk pronken met hun prachtige kunstwerkjes! Enjoy!
Cakesicles & Cake Pops
4
servings15
minutes45
minutes1
hourIngrediënten
150 gr Cake of Muffins
+- 2 tl Mascarpone
1kg Melkchocolade Smeltdruppels
Voedingskleurstof (optioneel)
Suiker sprinkles (optioneel)
- Benodigdheden
Silicone ijsvorm (Voor Cakesickle)
Ijsstokjes (voor Cakesickle)
Lolly-stokjes (voor Cake-pop)
Sausbussen (optioneel)
Bereiding
- Verkruimel de cake/muffins in een kom.
- Voeg mascarpone tl per tl toe, kneed ondertussen goed. Wanneer je een ‘kleiïge’ structuur hebt (je kan het wat vergelijken met Play-doh) is je cakemengsel klaar.
- Vul de bodem van de ijsvormpjes met een laagje gesmolten chocolade. Zorg dat zowel de bodem als de randen goed bedekt zijn.
- Plaats 5 min in de vriezer zodat de chocola wat kan harden.
- Haal uit de vriezer en vul de vormpjes met het cakemengsel. Zorg dat je +- 3 mm onder de rand blijft.
- Eindig opnieuw met een laagje smeltchocolade en plaats weer in de vriezer voor 10 min om te harden.
- Haal uit de vriezer. Nu zijn ze genoeg gehard om uit hun silicone vorm te halen.
- Versier eventueel met (gekleurde) Chocoladedruppels en Suiker sprinkles.
Tips
- Sausbussen maken het verdelen van de chocolade en het versieren makkelijker omdat je hier preciezer mee werken. Heb je dit niet? Geen probleem, een vork en/of mes doet het ook!
- Wil je graag werken in kleurtjes? Gebruik Voedingkleurstof om je melkchocolade te kleuren en je cakesicles en Cakepops in je favoriete kleur te maken of te decoreren.
- Heb je geen silicone vormpjes voor handen? Dan maak je toch gewoon heerlijk ronde Cake-pop lolly’s? Deze draai je makkelijk tussen je handen! Dip 1 kant van je stokje eerst zo’,n 0,5 cm in de chocolade voor je het in je cakebolletje prikt. Wanneer deze chocolade droog is, blijft het beter zitten en kan je het balletje beter deppen in de gesmokte chocola zonder dat deze van je stokje valt! Enjoy!