Salsa-Dip

Een kommetje Nacho’s met een heerlijke milde salsa-dip. Dat is mijn guilty pleasure tijdens een rustige zondag avond in de zetel bij een goede serie. Een chippie met een dippie :). En laat nu net het weekend voor de deur staan!

Hoe ik erop ben gekomen om net dit recept uit te werken? Wel, eigenlijk is dat best wel een grappig verhaal. Dit recept is letterlijk ontstaan uit een hoop frustraties #sorrynotsorry. Allereerst zijn de potjes dip uit de winkels niet alleen ‘pokkenduur’ voor hetgeen er in zit, daarnaast komt zo één potje niet eens toe voor de helft van mijn zak Nacho’s :). Één en al frustratie, je hoort het. En ik durf te wedden dat ik niet de enige ben die met deze ergernis rondloop… Daarom, een ode aan zij met dip-frustraties!

Met dit recept maak je ongeveer zo’n… Hou je vast… 500 ml dip! Dat kan al tellen, toch?!

Wat ik altijd doe, is de helft van deze hoeveelheid inmaken voor later. Verse salsadip blijft niet zo heel lang goed. In de koeling bewaar je het best niet langer dan 4 dagen.

Inmaken #hoedoededa?!: Dit doe je door de hete salsa uit de pan over te gieten in een afgekookte conservenpotje. Hoe voller je het potje vult, hoe beter. Giet dus tot net onder (+- 0,5 cm) de rand vol. Draai het deksel stevig op de pot en zet het potje ondersteboven, op zijn deksel. Laat het zo voor 5 minuten staan. Draai opnieuw om en laat verder afkoelen. Door de hitte zal het deksel vacuüm trekken, waardoor je het perfect voor een lange tijd kan bewaren op een donkere plek zoals in de kelder of conservenkast.

De rest van de salsa laat ik afkoelen, waarna deze het daglicht niet meer te zien zal krijgen :). Smakelijk!

Salsa-Dip

Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale kooktijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 1 Blikje Tomatenpuree (140gr)

  • 1,5 Blikje Water

  • 4 tl Suiker

  • 2 tl Wijnazijn

  • 1/2 tl Zout

  • 1 tl Chilivlokken

  • 1/2 Rode Ui

  • 1 Tomaat

  • 1/2 Rode Paprika

  • 1 tl Look + Uienpoeder

Bereiding

  • Maak de ui schoon, snij hem in fijne snippers.
  • Schil de paprika en ontdoe de tomaat van zijn huid. Snij ze in fijne blokjes.
  • Plaats een kookpot op een middelhoog vuur. Voeg in de kookpot de tomatenpuree en het water samen en meng goed tot een homogeen mengsel.
  • Voeg de versneden groentjes bij de tomatenpuree, laat even inkoken.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed onder elkaar. Laat vervolgens voor minstens 2u afkoelen. Afgekoeld, haal je de Nacho’s maar boven, want je dip is klaar om te serveren! Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.