Mexicaanse Burrito

Restjesdag, my favorite! Exact wat ik nodig heb na een lange werkdag. Ideaal wanneer we chili con carne gemaakt hebben, want af en toe blijft er wel eens een restje over wat perfect gebruikt kan worden voor een Mexicaanse burrito! Over comfortfood gesproken.

Je hebt er echt niet veel voor nodig, en de meeste ingrediënten hebben we altijd in huis (of in de vriezer). Wraps is iets wat ik ALTIJD in huis heb. Dit omdat het super lang goed blijft, maar ook omdat ik het vaak gebruik zowel voor warme en koude gerechten/snacks. Avocado’s hebben we ook regelmatig in huis, vooral omdat we het ook eten als topping bij de chili con carne. Daarnaast kan je avocadoblokjes met wat limoen- of citroensap (tegen het bruin worden) ook perfect invriezen om het later guacamole van te maken. Een ander ingrediënt wat je perfect in de vriezer kan steken is de geraspte cheddar. Deze heb ik dan ook altijd in huis.

Dit gerecht staat zo op tafel. Snel en lekker, ons motto voor een snelle hap! Er is echt niets aan. Alleen het vouwen van de wrap in verhouding met de juiste hoeveelheden ingrediënten is misschien eventjes oefenen. Scrol verder naar de bereiding als je wilt weten hoe je deze wraps het makkelijkste rolt. Mijn techniek voor dit gerecht is niet zoals de traditionele burrito’s, maar wel makkelijker! Is de uitleg in de bereiding toch niet duidelijk? Klik dan zeker hier voor het how-to filmpje op onze Instagram.

Hou je van pittig? Voeg er dan wat schijfjes jalapeño of eventueel een versneden pepertje aan toe, en waant je helemaal in Mexico! Smakelijk!

Mexicaanse Burrito

Recipe by Farah
Aantal Personen

1

Persoon
Voorbereiding

15

minutes
Bereiding

10

minutes
Totale Bereidingstijd

25

minutes

Recept geeft hoeveelheden van 1 wrap weer

Ingrediënten

  • 1 Wrap

  • 3 el Chili Con Carne (recept klik hier)

  • Sla

  • 2 el Guacamole (recept klik hier)

  • Geraspte Cheddar

  • Gebakken (Bicky) Ajuintjes

  • Tortilla Chips

  • 1/3 Pijpajuin

  • Verse Koriander (Optioneel)

Bereiding

  • Maak of verwarm (indien je met restjes werkt) de chili con carne. Snij de pijpajuin in dunne ringetjes. Slis je sla in smalle reepjes en breek je tortilla chips in grove kruimels.
  • Leg de wrap open op je werkblad. Zorg er bij het ‘beleggen’ voor dat je 1/3 van de onder kantvrij houd, deze kant plooi je op het einde naar boven. Ook de 2 zijflanken dien je open te houden. werk dus in een verticale lijn naar boven. Je kan onze werkwijze hier bekijken.
  • Begin met het smeren van de Guacamole. Smeer je Guacamole in een verticale lijn over je wrap. Leg hier over een laagje Chili Con Carne.
  • Vervolgens leg je er een laagje geraspte cheddar overheen, gevolgd door een laagje sla.
  • Strooi er tot slot nog wat Bicky ajuintjes, Tortilla chips en pijpajuintjes over.
  • Rol je wrap dicht door eerst de onderzijde naar boven te vouwen. Nadien vouw je zijde per zijde naar binnen. Zo bekom je een ‘rolletje dat aan 1 zijde open is. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.