Spaghetti-Meatballs

Laten we even lekker nostalgisch doen. Wie kan oprecht zeggen dat ‘ie nooit honger heeft gekregen na het zien van de super schattige en romantische “spaghettiscene” in Lady en de Vagebond?! Als spaghetti-meatballs mij ergens aan doen denken, dat is het wel aan deze Disneyklassieker! Geloof het of niet, maar deze film heeft me letterlijk van in mijn kindertijd getriggerd om dit gerecht te maken.

Laat het idee van Juicy gehaktballen in tomatensaus je ook al meteen watertanden? Terecht, want deze klassieker is gewoon té lekker. Daarnaast is het zo simpel en snel klaar, dat je hem wekelijks op je vast menu zou kunnen zetten. Spaghetti-dag met een twist! Geloof me, je kinderen zullen vragen naar meer :).

Kan het nóg sneller? Ja hoor! Je kan namelijk je gehaktballetjes op voorhand maken en invriezen. Je kan ze natuurlijk ook kopen. Maar even tussen ons gezegd en gezwegen: Zelf gemaakte gehaktballen tillen je gerecht écht naar een hoger niveau.

Maak jij je gehaktballetjes ook zelf? Doe dan zoals wij! Wij trekken er een namiddag voor uit, maken super veel gehaktballetjes en vriezen ze per portie in. Het bespaart je super veel tijd wanneer je zin hebt in spaghetti-meatballs. Sterker nog, het staat in een ‘kikkemik’ op tafel 🙂 Ons ‘gehaktballenrecept’ kan je vinden via deze link. #thankuslater

kooktips met kids: 

Eén van Li’s eerste kookervaringen was tijdens het maken van tomatensaus. Ze was toen net geen 2,5 jaar. Dus als er één gerecht is waarbij ze kan helpen als de beste, is het wel tijdens het maken van tomatensaus!

Daarbij helpt Li van bij het stoven van de ui en look, tot aan de afkruiding! Stap voor stap doet ze alles zelf. Toevoegen, roeren, mengen,… Ze doet het allemaal! Ze heeft enkel nog iemand nodig die zegt wat ze wanneer moet doen.

Het bakken van de gehaktballetjes doe ik meestal zelf, alsook het uiteindelijk toevoegen aan de saus aan de pasta. Dit vooral omdat zowel tijdens het bakken als het toevoegen hete spatten kunnen vrijkomen.

Spaghetti-Meatballs

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

25

minutes
Totale kooktijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 15-17 Gehaktballen

  • Parmezaanse Kaas

  • 400 gr Spaghetti

  • Ingrediënten voor de Saus
  • 700 ml tomatensaus

  • 1 EL Tomatenpuree

  • 1 Ui

  • 2 Teentje Look

  • 1 Blokje Rundsbouillon opgelost in 50 ml water

  • 1 el Basilicum

  • 1 tl Oregano

  • 1/2 tl Tijm

  • 1/2 tl Rozemarijn

  • 1/4 tl Peper

  • Snuifje Zout

  • 2 el Parmezaanse Kaas

Bereiding

  • Verwijder de schil van de ui en de look. Snij de ui en look in fijne blokjes. Pers de look indien mogelijk.
  • Zet ondertussen een kookpot met water op hoog vuur en breng deze aan de kook. Doe de spaghetti in de kookpot en laat koken tot ze gaar is. Giet nadien af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Verhit een klontje boter in een diepe pan. Bak hierin de gehaktballetjes gaar. Doe ze vervolgens in een kommetje en zet ze even opzij voor later.
  • Bak vervolgens in dezelfde pan de ui en look glazig. Voeg de tomatensaus en de tomatenpuree toe. Roer goed om. Voeg het bouillonmengsel in het water toe, samen met de rest van de kruiden. Laat even inkoken.
  • Voeg tot slot nog de gehaktballetjes en de Parmezaanse kaas toe. Je saus is nu klaar.
  • Doe de gekookte spaghetti in een kookpot of grote kom. Voeg hier de saus aan toe en meng alles goed onder elkaar.
  • Strooi nog wat Parmezaanse kaas over het gerecht heen en je bent klaar om te serveren! Smakelijk!

Tips

  • Serveer met een heerlijk stukje stokbrood! smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.