Basisrecept Gehaktballen

Dé lekkerste gehaktballetjes, vaders recept! Ik kan met volle overtuiging zeggen dat er niets lekkerder is dan handgedraaide gehaktballetjes. En zij die anders beweren, zullen hun mening wel herzien na het proeven van dit recept! Ze zijn écht heerlijk.

Mijn vader maakt ze meestal als gerecht op zich: Heerlijk old school, met appelmoes en een lekkere verse boterham. Of als vogelnestje (dus met een gekookt eitje erin verwerkt). Zo heb ik ze oorspronkelijk leren maken. Ondertussen verwerk ik ze ook in mijn gerechten, maar dan in kleiner formaat :).

Ik maak ze meestal op voorhand ook in grote aantallen, waarna ik ze invries. Belangrijke tip als je dit wilt doen: leg de balletjes na het rollen naast elkaar op een snijplank verspreid zodat ze elkaar niet raken. Plaats de snijplank ik de vriezer en laat zo’n 30 min (of langer) harden. Haal ze vervolgens met een spatel van de plank zodat je ze in gewenste hoeveelheden kunt verpakken zonder dat ze aan elkaar gaan kleven. Zo heb je, wanneer je ze later wilt verwerken, opnieuw mooie balletjes!

Basisrecept Gehaktballen

Recipe by Farah
Aantal

20

Stuks
Voorbereiding

35

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale Bereidingstijd

45

minutes

Ingrediënten

  • 400gr Gehakt

  • 1 Ui

  • 1 Sjalot

  • 1 Teen Look

  • 1 Ei

  • 1/2 Cup Geraspte Emmentaler

  • 1/4 tl Peper

  • 1/4 tl Zout

  • 1 tl Nootmuskaat

  • 1/3 Bouillonblokje (Rund)

Bereiding

  • Verwijder de schil van de ui, sjalot en look. Snipper de ui en sjalot fijn, pers de look.
  • Bak de ui, sjalot en look glazig. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen.
  • Wanneer de ui, sjalot en look is afgekoeld, doe je deze in een grote kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en begin zorgvuldig alles te mengen door te kneden.
  • Als alles voldoende gemengd is, begin je met het rollen van de balletjes.
  • Na het rollen maak je de keuze, of je vriest ze in rauw om later te verwerken, of je verwerkt ze meteen na het rollen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.