Stoofpotje Met Aardappelen, Worst En Gehakt

De koude dagen staan weer voor de deur. Niets doet mij meer watertanden dan een heerlijk warm stoofpotje. Door de korte donkere dagen ben ik niet altijd even enthousiast om ‘s avonds nog lang in de keuken te staan. Maar een stoofpot maakt het leven op zulke momenten zo veel makkelijker :).

Dit stoofpotje is geïnspireerd op een heerlijk recept van mijn plusmoeder. Haar beroemde ‘Italiaanse Patatjes’. Het meest gevraagde verzoekgerecht in het gezin als je het ons vraagt :).

Niet alleen is het gewoon aaaaltijd lekker, je kan er ook altijd perfect je ingrediënten in verwerken die je op dat moment in huis hebt. Ga je graag voor courgetten of champignons, go for it! Het is dan ook zeker geen vaststaand recept. Ook kan je spelen met de kruiden. Ik hou ervan om er een Italiaanse sjwoeng aan te geven, maar dat is dan ook weer mijn persoonlijke voorkeur.

Wanneer ik dit stoofpotje met Li maak, doe ik alle voorbereidingen zelf omdat Li hier toch nog wel te jong voor is. Nadat ik de groenten heb schoongemaakt en versneden, roep ik Li erbij voor de bereiding. Het leuke is dan ook, dat ze bijna alles zelf kan doen. Van de gehaktbereiding tot het afkruiden. Ik geef de ingrediënten aan, en zij voegt toe. Zo simpel kan het dus zijn! Maar eens zo leuk voor de kids :).

Stoofpotje Met Aardappelen, Worst En Gehakt

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Totale kooktijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 2 Aardappelen

  • 1 Paprika

  • 70 gr Sperziebonen

  • 700 ml Tomatensaus

  • 1 tl Tomatenpuree

  • 300 gr Gehakt

  • 250 gr Chipolata

  • 1 Wortel

  • 1 Ui

  • 2 Teentjes Look

  • 1 tl Paprikapoeder

  • 1 tl Gedroogde Basilicum

  • 1 tl Oregano

  • 1 tl Italiaanse Kruiden

  • 1/2 tl Peper

  • 1/2 Blokje Rundsbouillon

  • 6 Stengels Verse Koriander

  • 6 Stengels Verse Peterselie

Bereiding

  • Snipper de ui en look. Snij de aardappel en de wortel in schijfjes. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snij deze in grove blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snij in stukken van 2 cm. Snij de chipolata in stukken van 3 cm.
  • Verhit olie in een stoofpot. bak de ui en de look glazig. voeg het gehakt toe en bak gaar. Verplaats gehakt en ui in een koppetje en gebruik dezelfde stoofpot om de worstjes in te garen. Wanneer gaar, voeg opnieuw het gehakt toe.
  • Zet het vuur op lage stand. Voeg de tomatensaus en de tomatenpuree toe, roer goed om. Voeg vervolgens de paprika, de wortel, de aardappel en de boontjes toe.
  • voeg de verse fijngehakte koriander en peterselie toe alsook de gedroogde kruiden. Meng goed onder elkaar. Plaats het deksel op de pan en laat 30-40 min stoven op laag vuur.
  • Wanneer de aardappelen gaar zijn, kan het stoofpotje geserveerd worden met stokbrood of gegrilde pitabroodjes. Enjoy!

Tips

  • Het is geen vaststaand recept. Je kan er perfect de groenten in verwerken die je op dat moment in huis hebt. Ook kan je spelen met de kruiden. Go for it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.