Sushi bowl

Hou jij van sushi? Dan is dit recept helemaal iets voor jou! Heerlijke sushirijst gedresseerd met sashimi van zalm gemarineerd in een heerlijke dressing die al je smaakpapillen zullen strelen! Hier zeg je toch geen neen tegen?!

Deze ‘verjapanste’ pokebowl maak je helemaal naar eigen smaak. Je dresseert met datgene jij lekker vind. Hou je van pittige radijsjes, of knapperige worteltjes misschien? Ga je gang! Het voornaamste is dat je eindigt met een bordje vol verschillende texturen en structuren die je gerecht naar een hoger niveau zullen tillen. 

Ben jij niet zo’n fan van rauwe vis? Dan kan je deze ook vervangen door een stukje gebakken zalm natuurlijk! 

Sushi bowl

Recipe by Farah
Aantal Personen

2

Personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

40

minutes
Totale kooktijd

1

hour 

Ingrediënten

  • Ingrediënten Sushirijst
  • Sushi Rijst 200 gr

  • Water 500 ml

  • Sushi Azijn 3 tl

  • Ingrediënten Zalm
  • 2 Zalm Moten

  • 4 tl Thin Sojasaus

  • 2 tl Sesamolie

  • 2-3 tl Limoensap

  • 1,5-2 cm Verse Gember

  • 1 tl Suiker

  • Pijpajuin

  • Sesamzaad

  • Afwerking
  • 1/2 Avocado

  • Sojabonen

  • 1/4 Komkommer

  • 1/2 Mango

  • Seaweed Salad (Wakame)

  • Kewpie (Japanse Mayo)

  • 1/4tl Sesamzaad

  • 1/4 tl Maanzaad

Bereiding

  • Voorbereiding
  • Snij een deel van de pijpajuin in fijne ringetjes en de gember in fijne blokjes. Doe deze in een kommetje en vermeng ze met alle andere ingrediënten voor de marinade.
  • Snij de Zalm in fijne blokjes. Voeg deze toe aan aan het kommetje met de marinade en meng alles goed onder elkaar. doe een vel vershoudfolie over het kommetje heen en plaats in de koelkast.
  • Snij de komkommer in schijfjes, de mango in reepjes en de avocado in blokjes. Zet aan de kant tot het moment wanneer je gaat dresseren.
  • Bereiding
  • Spoel de rijst veelvuldig tot het water helder is. Hier kunnen zo’n 6-7 spoelingen overheen gaan. Giet vervolgens het water af en doe de gewassen rijst in een kookpot. Doe hier 500 ml water bij en plaats met deksel op een hoog vuur. Wanneer het water kookt zet je het vuur laag. Eens al het water is weggekookt, haal je de kookpot van het vuur en laat je hem mét deksel voor 15 min staan.
  • Haal het deksel van de kookpot en voeg de sushiazijn toe. Schep goed onder elkaar zodat alles goed gemengd is. Verdeel de rijst vervolgens over 2 kommetjes.
  • Nu kan je beginnen te dresseren. Haal de zalm uit de koelkast en schik (een deel van) de blokjes in het midden van je kommetje, bovenop de rijst. Dresseer hier rond de sojabonen, de mango, de komkommer, de avocado en de Wakame. Ter afwerking doe je er nog een ‘drizzle’ Kewpie overheen en strooi je er nog wat sesam- en maanzaad over. Je kommetjes zijn nu klaar om te serveren! Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.