Tajine Met Worstjes en Paprika

Een tripje naar Marokko, Yess Please! Maar tot dan, brengen we Marokko wel naar onze eettafel door nu en dan een heerlijke tajine met worstjes en paprika klaar te maken!

Voor diegene die het niet kennen: Een tajine is een van de meest bekende gerechten uit de Marokkaanse keuken. Het is een aardewerken stoofpot waarin je de grootste variëteit aan ingrediënten kunt verwerken tot heerlijke gerechten. Wanneer ik zin heb in Tajine, stel ik vaak een stoofpotje samen met de ingrediënten die ik op dat moment in huis heb. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Daarnaast Is het een super leuk gerecht om te maken met Li, omdat ze alles zelf kan stapelen in de pan, mits ik het in de juiste volgorde aangeef natuurlijk:). Wij maken ook nooit een tajine waar veel tijd in kruipt: weinig voorbereiding, even stapelen en lekker laten pruttelen op het vuur. Verleidelijk toch?

Tajine Met Worstjes en Paprika

Recipe by Farah
Aantal Personen

2

Personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale kooktijd

45

minutes

Ingrediënten

  • 250 gr Kippenchipolata

  • 2 Kleine Vastkokende Aardappelen

  • 1 Ui

  • 2 Tenen Look

  • 1 Rode Paprika

  • 1/2 cup (120 ml) Tomatensaus

  • 1/2 cup (120 ml) Water

  • Citroensap van Halve Citroen

  • Handje Verse Peterselie

  • 1 el 7-Kruiden Mix

  • 1 tl Kurkuma

  • Peper & Zout Naar Smaak

  • Stokbrood

  • Benodigdheden
  • Tajine

Bereiding

  • Snij de Chipolata in stukjes van 2 cm en snij je aardappelen in schijfjes
  • Hak de peterselie fijn. Snij de ui en de paprika in grotere stukken.
  • Voeg de tomatensaus, water, peterselie en kruiden samen en meng goed.
  • Verhit een royale scheut olie in de pan. Bak hier de worstjes, de ui en de look lichtjes aan.
  • Wanneer deze lichtjes gegaard zijn, leg je hierop de paprika. Overgiet met het tomatensausmengsel.
  • Ten slotte eindig je met de aardappelschijfjes. Stapel deze bovenop en besprenkel met nog wat citroensap.
  • Plaats het deksel op de pan. Laat 30 tot 40 min pruttelen.
  • Serveer met stokbrood. Smakelijk!

Tips

  • Heb je geen tajine? geen probleem! je kan het gerecht eventueel ook klaarmaken in een wokpan met een dikke bodem en deksel.
  • Voeg wat water toe als je merkt dat de bodem aanbakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.