Ik ben in de ban van Toasts. Waarom? Wel, omdat het de ideale snack óf maaltijd is in een drukke periode. Het is snel en makkelijk te bereiden. Het is lekker, én het vult enorm!
In mijn ogen heeft het ook gewoon iets heerlijk chique, iets extra! Het ziet er altijd prachtig uit, waarmee de toon ook meteen wordt gezet tijdens het opdienen. Laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Dat maakt dit gerecht dan ook gewoon een ideale maaltijd om tijdens een gezellige brunch te serveren.
Er zijn zoveel verschillende variaties mogelijk bij het maken van toasts. Toch is dit Li haar favorietje, alsook die van mij. De combo van zout, zoet en zuur…. een streling voor de tong. Eerder deelden we al onze toast avocado en ik kan je nu al zeggen dat deze toast ham-tomaat-mozzarella zeker niet de laatste zal zijn. #spoileralert
kooktips met kids:
Doordat er bij dit gerecht weinig ‘bakwerk’ aan te pas komt, kan ik je zeggen dat de kleinste helpers van het begin tot het einde kunnen meehelpen aan dit gerechtje.
Met een kindermesje kan je ze zelfs laten helpen met de voorbereiding: snijden van de zachte mozzarella is een perfect product om ze te laten oefenen met de snijtechniek zonder ‘brokken’ te maken. Afhankelijk van de leeftijd en de ervaring van je kind, kan je ze ook laten helpen met het snijden van de tomaatjes en het roosteren van het brood.
Verder is het nog ‘beleggen‘. Piece of cake! Maak je er meerdere? Dan kan je ervoor kiezen om de eerste 2 gelijktijdig te maken om hen te helpen met de volgorde, of beleg eerst ééntje samen.
Toast Ham-Tomaat Mozzarella
1
Persoon10
minutes10
minutes20
minutesIngrediënten
1 Ongesneden brood
1 EL groene pesto + 1/2 EL Mayonaise
Handje Rucola
1 Bol Mozzarella
Serranoham
Snoeptomaatjes
Pijnboompitten
Verse Basilicum
Parmezaan schilfers
balsamico crème
Bereiding
- Voorbereiding
- Meng in een kommetje 1 EL Groene Pesto en 1/2 EL Mayonaise tot een sausje.
- Snij de mozzarella in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik en Snij de tomaatjes in schijfjes.
- Rooster de pijnboompitten en zet aan de kant.
- Bereiding
- Snij een dikke snee brood van het ongesneden brood. Bak deze langs beide kanten krokant in een pan met een scheutje olijfolie.
- Smeer op je krokant gebakken brood een laagje van het pestomengsel, gevolgd door rucola, Mozzarella, Serranoham en de tomaatjes.
- Vervolgens strooi je er wat Parmezaan schilfers, pijnboompitjes en verse basilicum over.
- Werk af met wat balsamico crème over het gerechtje. Je toast is klaar om te serveren. Smakelijk!
Everything is very open with a really clear description of the issues. It was definitely informative. Your site is useful. Thank you for sharing!