Toast Avocado Met Gepocheerd Ei

Over enkelen dagen is het Pasen en voor velen onder ons staat er dan een heerlijke paasbrunch op de planning. Ben je nog op zoek naar wat inspiratie voor te serveren tijdens de brunch? Wat denk je van deze toast avocado met een gepocheerd ei?

Iedereen is verzot op een gepocheerd ei, maar hoe maar je nu zo’n mooi (draadloos) gepocheerd eitje? Velen vinden het best lastig om een gepocheerd ei te maken. Daarom zal deze blog in zijn geheel gaan over het bereiden van het perfecte gepocheerde ei.

Belangrijk: Neem een zo vers mogelijk ei! Later in deze blog zal je lezen waarom. Maar weet dat dit essentieel is voor een mooi, vol gepocheerd eitje.

Neem een kookpot en vul deze 3 kwart met water. Doe er 1 el azijn bij. Dit zorgt er voor wat het ei beter in zijn vorm blijft. Kook het water. Wanneer het kookpunt bereikt is, zet je het vuur lager. Je pocheert in een kookpot waar enkele belletjes op de bodem van je pot te zien zijn. 

Heb je al eerder een ei proberen te pocheren, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat er meestal lange slieren/draden eiwit aan je ei hangen. Dit willen we liever voorkomen. Vooral omdat het niet mooi oogt.  Als je een rauw ei in een bordje zou breken, zie je dat je een deel waterig eiwit dat langs de kanten wegloopt, wat blubberig eiwit dat rond het eigeel blijft zitten én het eigeel zelf. Het waterige eiwit zorgt voor de draden. Deze moeten we dus scheiden van de rest van het ei. 

Dit doe je door je ei open te breken in een zeef (liefst geen vergiet), net voor je hem wil pocheren. Al het “waterige” eiwit zal via de gaatjes gescheiden worden van de rest van het ei. Laat je ei kort uitlekken en verplaats hem dan voorzichtig in een kommetje of kopje. Dit “giet” makkelijker in de kookpot. Hoe verser het ei, hoe minder waterig” eiwit, en dus hoe meer eiwit zal stillen rond je dooier tijdens het pocheren. Ga dus voor een zo vers mogelijk ei!

Terug naar de kookpot. Roer in je kookpot tot er een draaikolk ontstaat, waarna je je ei in het midden van de draaikolk in het water giet. Laat het ei 3 min in het water liggen. Ik raad aan om een timer te zetten. Na 3 min haal je je ei eruit en het mij meteen klaar om te serveren. Laat hem dus zeker niet te lang (uit het water) liggen, want de kans is groot dat je eigeel verder zal stollen. 

Mijn laatste tip: wil je op voorhand veel gepocheerde eitjes maken voor je brunch? 

Neem er dan een schaal met ijs bij. Na het pocheren leg je je eieren meteen in het ijswater. Hierdoor zal het stollingsproces meteen stoppen zodat je dus ook op een later moment nog steeds een lekker gepocheerd ei hebt met een vloeibare kern.

Toch nog twijfels over hoe je het eitje net pocheert? Check dan snel onze Instagram voor de video! Smakelijk! 

Toast Avocado Met Gepocheerd Ei

Recipe by Farah
Aantal Personen

1

Persoon
Voorbereiding

10

minutes
Bereidingstijd

10

minutes
Totale kooktijd

20

minutes

Ingrediënten

 • 1 Ongesneden brood

 • Guacamole (klik hier voor het recept)

 • Verse basilicum

 • 1/2 Avocado In Plakjes

 • 1 Gepocheerd Ei Per Persoon

 • Rucola

 • Tomatenblokjes

 • Balsamico crème

 • Olijfolie

Bereiding

 • Maak een kommetje guacamole zoals hier omschreven in het recept. Snij ook dunne plakjes uit een halve avocado (per persoon) en kleine blokjes tomaat.
 • Snij een dikke snee brood van het ongesneden brood. Bak deze langs beide kanten krokant in een pan met een scheutje olijfolie.
 • Bereid ondertussen je gepocheerd ei zoals in bovenstaande blog omschreven staat.
 • Vervolgens smeer je een royale laag guacamole op de snee geroosterd brood. Gevolgd door rucola sla, avocadoplakjes, tomatenblokjes en het gepocheerde ei.
 • Druppel ter afwerking nog wat olijfolie en balsamico crème over je gerechtje heen, en je toast is klaar om te serveren. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.