Cocktail of Mocktail, ieder zijn voorkeur. Maar beiden betekenen maar 1 ding, FEESTJES!!
Ikzelf drink al geen alcohol meer sinds mijn zwangerschap. Een belangrijke reden hier achter is dat ik migrainepatiënt ben. Alcohol lokt namelijk vaak migraine uit. Het alcohol-vrij leven heeft een positieve invloed heeft gehad op mijn welzijn. En ik mis het ook gewoon niet! Om die reden maakte ik mijn eigen variant op een Moscow Mule 🙂 Voor mezelf (én Li) maak ik dus de mocktail-variant, zonder Wodka.
Daarnaast heb ik ook echt wel mijn ‘goesting’ gevonden in Ginger Beer, heer-lijk!! Voor mij persoonlijk moet een mocktail wat pit moet hebben. Zo niet, kan ik het even goed houden met een frisdrankje denk ik dan :). Het pittige van de gember is dan ook echt menne meug! Staat er een mocktail op de kaart met ginger beer? Gegarandeerd dat ik hem bestel hihi. yummmm.
Voor deze cocktail/mocktail kan je er voor kiezen om je veenbessensap te kopen in de winkel, of hem zelf te maken. Ik kies ervoor om hem zelf te maken. Maar natuurlijk kan dit enkel wanneer het ‘veenbessentijd’ is :). Je kan je voorraad veenbessen ook invriezen, op die manier kan je het hele jaar lang genieten van veenbessen!
Zelf je sap maken, er is niets aan! Je doet het als volgt: Neem 300 gr veenbessen, 200 ml water en 3 el suiker. Leg de veenbessen in een kookpot met het water en plaats op een middelhoog vuur. De veenbessen zullen na enkele minuten zachter worden waardoor je ze makkelijk kunt pureren met een stamper. Doe de inhoud van de kookpot vervolgens in een zeef en probeer zo veel mogelijk vocht van de pulp te scheiden. Gooi de pulp weg en doe het sap opnieuw in de kookpot. Verwarm op een laag vuurtje en voeg 3 el suiker (of meer als je dit wenst) toe. Meng tot alle suikerkristallen zijn opgelost.
Als ik sap of siroop maak, helpt Li ook altijd even mee. Haar taakjes zijn dan vooral het toevoegen van de ingrediënten en eventueel pureren van de vruchten. Meer valt er dan ook niet te doen! piece of cake!
Captain Moscow Mule
1
Personen10
minutes5
Minutes15
minutesDit recept is goed voor 1 cocktail. Vermeerder naargelang de hoeveelheid cocktails die je wil maken.
Ingrediënten
1 Deel (50 ml) Veenbessensap
2 Delen (100 ml) Ginger Beer
1/3 Sap Van Een Limoen
2 Blaadjes Munt
1/2 Deel (25 ml) Wodka
Ijs
Suiker en limoensap voor Glasrand
Besjes Voor Garnering.
- Materiaal
Shaker
Cocktailmaatbeker
Bereiding
- Neem het gewenste glas, dip de glasrand eerst in limoensap, daarna in een bordje suiker. De suiker zal blijven kleven.
- Doe wat ijs in je shaker. Vul aan met 1 deel Veenbessensap, 2 delen Ginger Beer, sap van 1/3 limoen en 2 blaadjes munt. Ga je voor een mocktail (alcoholvrij), dan zijn deze ingrediënten voldoende en ga je over naar stap 3. Ga je voor een cocktail, voeg dan nog 1/2 deel Wodka toe.
- Sluit de shaker en schud goed. Giet de inhoud van de shaker in je gesuikerd glas.
- Garneer nog met wat besjes of veenbessen op een prikker. Serveer!
Tips
- Ga je liever voor een Mocktail? Laat de Wodka dan weg!