Vlierbloesemlimonade

Ik hou ervan om kruiden, bloemen,… kortom, ingrediënten uit eigen tuin te gebruiken om heerlijke recepten uit te creëren. En deze keer is de vlierbloesem aan de beurt. 🙂

Deze overheerlijke kruidige vlierbloesemlimonade MOET je gewoon proberen! Én dit wel om verschillende redenen: Eerst en vooral omdat het natuurlijk super lekkere is :). Daarnaast zijn vlierbloesems ook super gezond. Zo zou de vlierbloesem werken als een geneesmiddel tegen hooikoorts, neusverstopping, vastzittende hoest, koorts en nog veel meer!

kooktips met kids: Zelf limonade maken is en blijft een topactiviteit om te doen met de kinderen! Wie maakt er nu niet graag z’n eigen Limo, wie zegt dat niet graag tegen z’n vriendjes?! 🙂

Het persen van de citroenen is voor Li soms nog wat moeilijk omdat je toch redelijk wat druk moet uitoefenen om het sap eruit te krijgen. Daarom laat ik Li o.a. helpen met het afwegen van de ingrediënten, het maken van de siroop en het samenvoegen van de ingrediënten op het einde.

Vlierbloesemlimonade

Recipe by Farah
Aantal Personen

1

Persoon
Voorbereiding

15

minutes
Bereiding

5

minutes
Totale Bereidingstijd

20

minutes

In dit recept werk ik met “delen”. Op die manier kan je de hoeveelheden zo groot maken als je zelf wil. Werk je met een kopje, een glas of een cup, de hoeveelheden blijven hetzelfde.

Ingrediënten

  • 1/5 Citroensap

  • 3/5 Spuitwater

  • 1/5 Vlierbloesemsiroop

Bereiding

  • Pers je citroenen. Afhankelijk van de grootte van citroenen zal je 1 citroen per glas nodig hebben.
  • Zeef de pulp uit de citroen. Ik doe dit door middel van een grote theezeef. Gooi de overgebleven pulp weg.
  • Meng de bovenstaande hoeveelheden per glas, kruik of in een grote punchschaal.
  • Serveer extra koud met enkele ijsblokjes. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.