Chili Con Carne

Chili Con Carne is echt mijn comfortfood! Lekker pittig eten waar ik blij van word. Heerlijk om na een lange drukke dag mee op de bank te ploffen of om samen met vrienden en familie van te genieten. Met of zonder toefje guacamole, het kan er bij mij altijd in!

Chili Con Carne is een familierecept dat ik heb leren maken van mijn plusmama. Het is één van de aller eerste recepten die ik van haar heb leren maken toen ik uit huis ben vertrokken om eigen benen te gaan staan. En laten we eerlijk zien, familierecepten zijn de beste, toch?! 🙂

Ik maak het altijd in grote hoeveelheden en vries het dan gelijk in. Met dit recept bereid je zo’n 8 porties. Je kan er voor kiezen om het te serveren met rijst, of brood. Ikzelf ga altijd voor gegrilde pitabroodjes. En wanneer ik Avocado’ s in huis heb, ga ik 100% zeker ook voor een toefje guacamole. Yum!

Dit is weer zo’n recept wat Li wel helpt bereiden, maar zelf niet eet. Chili Con Carne is namelijk een licht tot matig pittig gerecht. Je zou dit kunnen aanpassen door in je Mexicaanse kruiden de cayennepeper en de chilivlokken weg te laten. Voor het recept van de Mexicaanse kruiden, klik je hier!

De bereiding van Chili Con Carne is heel simpel. Wat het weer een topper maakt je door je kids te laten helpen. Het kan zo simpel zijn: Laat ze na de bereiding van het vlees, de ingrediënten zelf één voor één toevoegen. even roeren én klaar!

Chili Con Carne

Recipe by Farah
Aantal Personen

8

Personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

1

hour 

30

minutes
Totale kooktijd

1

hour 

50

minutes

Ingrediënten

  • 600 gr Gehakt

  • 1 Ui

  • 1-2 Tenen Look

  • 400 gr Tomatenblokjes

  • 500 gr Passata (2x)

  • 1 Gele Paprika

  • 1 Groene Paprika

  • 1 Rode Paprika

  • 300 gr Maïs

  • 400 gr Kidneybonen

  • 2 el Nootmuskaat

  • 2 el Mexicaanse Kruiden

  • 1 tl Gerookte Paprikapoeder

  • 1 tl Peper

  • 1 tl Zout

  • 1/2 tl Suiker

  • Guacamole
  • 4 Avocado’s

  • 1 Limoen

  • 6à7 Stengels Koriander

Bereiding

  • Doe het blik kidneybonen in een vergiet en spoel goed onder de kraan. Doe hier ook de Maïs bij. Herhaal het spoelen.
  • Maak de paprika’s schoon, verwijder steel en zaadlijsten en snij hem in korte reepjes. Snipper de ui fijn en pers de look.
  • Verhit een klontje boter in een grote kookpot. Doe hier het gehakt in. Overstrooi met de nootmuskaat en bak tot het gehakt gaar is. Verplaats de inhoud van de pan naar een kom en plaats even aan de kant.
  • Verhit opnieuw een klontje boter in de pan. Bak hierin de ui en look glazig. Voeg dan opnieuw het gebakken gehakt toe aan de kookpot.
  • Doe de passata en de tomatenblokjes bij in de kookpot. Meng goed en laat even inkoken.
  • Voeg de paprika toe en meng geheel goed onder elkaar.
  • Voeg ten slotte de bonen en de maïs toe en kruid af met de rest van de kruiden.
  • Laat nog een uurtje door pruttelen op een laag vuur. Nadien is hij klaar om te serveren met een toefje guacamole en gegrilde pitabroodjes!
  • Guacamole
  • Snij de avocado’s door midden, Verwijder de pit en schil. Doe de vruchtvlees in een schaal en prak tot puree.
  • Hak de koriander fijn en doe ook deze bij de avocado. Meng goed onder elkaar.
  • Pers er nog wat limoensap overheen en meng alles goed. Herhaal tot de smaak goed zit.

Tips

  • Serveer dit gerecht met rijst of (pita)broodjes.
  • Voor de liefhebbers kan je dit gerecht altijd extra afwerken met wat fijngehakte koriander en limoensap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.