Het heerlijke lenteweer brengt me altijd in hogere sferen! Ik heb absoluut niet lang nodig om me aan te passen na het koude gure winterweer :). De warme lentedagen doen me ook altijd zin krijgen in BBQ’s en tuinfeestjes. Én daarbij hoort… een heerlijke home-made citrus-limonade!! 🍋
Ook een leuk idee is om zelfgemaakte limonade te serveren tijdens het verjaardagsfeest van je kids! Niet alleen weet je exact wat je serveert aan je gast-kinderen, ook heb je zelf de volledige controle over de hoeveelheid suiker die je toevoegt.
Zelf limonade maken is natuurlijk ook een topactiviteit om te doen met de kids! Wie maakt er nu niet graag z’n eigen Limo, wie zegt dat niet graag tegen z’n vriendjes?!
Uit dit recept haal je iets meer dan 1 liter limonade. Het lekkerste is als je dit drankje ijskoud serveert met een heleboel ijs.
Je kan de siroop perfect op voorhand maken voor een later moment te gebruiken. Giet de gezeefde siroop na het bereiden in een steriel flesje en plaats in de koelkast. De suiker zorgt ervoor dat je hem langer kan bewaren. In de koelkast blijft het tot een maand goed.
kooktips met kids: Het persen van de vruchten is voor Li soms nog wat moeilijk omdat je toch redelijk wat druk moet uitoefenen om het sap eruit te krijgen. Daarom laat ik Li o.a. helpen met het afwegen van de ingrediënten, maken van de siroop en het samenvoegen van de ingrediënten op het einde.
Citrus-Limonade
4
Personen15
minutes10
minutes25
minutesIngrediënten
100 ml Pompelmoessap
150 ml Sinaasappelsap
150 ml Citroensap
2,5 Cups (spuit)water (+-600 ml)
Ijs
- Voor De Siroop
0,5 Cup Water (120 ml)
0,5 Cup Suiker (100 gr)
Zeste van een Citroen en Sinaasappel
Bereiding
- Pers verse pompelmoes tot 100 ml sap. Pers citroenen tot 150 ml sap. Doe hetzelfde met de sinaasappelen. Afhankelijk van de grootte van de vruchten, zal dit ongeveer 1/2 pompelmoes, 2 sinaasappelen en 2,5 citroenen zijn.
- Giet het sap eerst nog even door een theezeef vooraleer je het in de karaf giet. Op die manier haal je alle pulp uit je sap.
- Plaats ondertussen een pannetje op het vuur met 1/2 cup water en 1/2 cup suiker. Voeg hier nog de zeste van een citroen en een sinaasappel aan toe. Verwarm tot alle suiker is opgelost. Laat nog 30 min (of langer) trekken voor je de zeste uit de siroop zeeft.
- Zeef de zeste uit de siroop, en voeg de siroop toe aan je karaf.
- Voeg tot slot nog 600 ml water toe aan je karaf met het vruchtensap en de siroop. Voeg tot slot nog wat ijs toe en serveer.
Tips
- Je kan kiezen voor plat water, of bruiswater om toe te voegen aan je limo-recept. Deze keuze maak je natuurlijk naar eigen voorkeur.