Sambusa

Een knapperig frituur- of airfryer hapje als aperitief? Dan is Sambusa het perfecte gerecht om het weekend mee in te gaan! Of eet je ze liever als bijgerecht bij een rijsttafel? Dat kan natuurlijk ook. Waar gaat jou voorkeur naar toe? 🙂

Ben je op zoek naar een heerlijke dip voor bij dit gerecht? Wel, in de Indiase cultuur serveren ze Sambusa vaak met een heerlijke Indiase green chutney. Mijn persoonlijke mening: Deze combo is echt top! De smaken vloeien in harmonie samen, een perfect huwelijk gewoon! Maar ook als je geen fan bent van dips, of je de tijd/energie niet hebt om een dip te maken,… Zelfs zonder zijn de driehoekjes echt top!

Net zoals bij het maken van loempia’s, kruipt er wel wat bereidingstijd in dit gerecht. Het leuke aan dit recept is dan weer dat je er in 1 keer massa’s van kan maken en ze dan kan invriezen voor later. Zo kan je je vriezer volsteken met lekkere aperitiefhapjes voor een lange periode.

Met dit recept maak je zo’n 32 driehoekjes!

kooktips met kids: Het voordeel aan je kinderen laten meekoken? Ze willen ALLES proeven, waardoor ze het smakenpallet uitbreiden en dus vanzelf uitgebreid leren eten.

Li haar grootste taak tijdens het maken van dit gerecht is (naast het proeven) helpen met de bereiding van het gehaktmengsel en de inhoud op de vellen leggen voor ik ze dichtplooi. Dus moest je met je kids willen koken? Dan kun je ze makkelijk deze opdrachten geven. Dat kunnen ze als de beste! Weet wel, deze opdrachten lukt onmogelijk zonder te morsen 🙂 Maar geef ze lekker de ruimte om te morsen en te proberen. Zo trainen ze niet enkel hun motoriek, ze hebben ook gewoon plezier!

Sambusa

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Totale kooktijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 500 gr Gehakt

  • 1 Ui

  • 3 Tenen Look

  • +- 3 cm Gember

  • 6 Stengels Koriander

  • 2 Milde Pepers

  • 1/2 Limoen

  • 1/2 tl Kurkuma

  • 1 tl Gemalen Koriander

  • 2 tl Komijn

  • 1 tl Garam Masala

  • 1 tl Peper

  • 1 tl Zout

  • Lumpia-vellen 19×19

  • Afwerking
  • 2 el Bloem + Enkele Druppels Water

Bereiding

  • Voorbereiding: Snipper de ui en de look fijn. Hak vervolgens de Korianderstengels fijn. Snij tot slot de gember en milde pepers fijn.
  • Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en look glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en kruid af met kurkuma, komijn, gemalen korander, garam masala, peper en zout.
  • Bak het gehakt gaar. Voeg vervolgens de milde pepers, gember en fijngehakte koriander toe. Besprenkel tot slot nog met het sap van een halve limoen. Meng het geheel goed onder elkaar en zet aan de kant om af te koelen.
  • Neem je Loempiavellen erbij. Snij elk vel in ongeveer 3 gelijke repen.
  • Meng ondertussen in een klein kommetje de bloem met enkele druppels water, tot de bloem een kleverig papje vormt.
  • Begin met het vouwen van de driehoekjes. Vul het zakje telkens op met +- 1 tl van het gehaktmengsel. Vouw het Sambusa dicht met de kleverige bloempasta. Benieuwd hoe? Hier zie je hoe ik het doe!
  • Bak de Sambusa goudbruin in hete olie of in de aitfryer! Hierna zijn ze klaar om te serveren. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.