Lavendel Limonade

Ik hou ervan om kruiden uit eigen tuin te gebruiken om gerechten te maken. Hoewel sommige lavendel in voeding misschien een vreemde combo vinden kan ik je verzekeren, het is o-ver-heer-lijk! Sterker nog, ik heb speciaal lavendel geplant zodat ik ons tijdens zomerse avonden van dit drankje kan voorzien.

Zelf maken we de limonade bij verjaardagen, BBQ’s of tuinfeestjes in de zomer. We scoren iedere keer weer! Het is zo verfrissend lekker. Jum!

Én een topactiviteit om te maken met de kids! Wie maakt er nu niet graag z’n eigen Limo, wie zegt dat niet graag tegen z’n vriendjes?! 🙂 Het persen van de citroenen is voor Li soms nog wat moeilijk omdat je toch redelijk wat druk moet uitoefenen om het sap eruit te krijgen. Daarom laat ik Li o.a. helpen met het afwegen van de ingrediënten, maken van de siroop en het samenvoegen van de ingrediënten op het einde.

Uit dit recept haal je iets minder dan 2 liter limonade. Het lekkerste is als je dit drankje ijskoud serveert met een heleboel ijs.

Je kan de siroop perfect op voorhand maken voor een later moment te gebruiken. Giet de siroop na het bereiden in een steriel flesje en plaats in de koelkast. De suiker zorgt ervoor dat je hem langer kan bewaren. In de koelkast blijft het tot een maand goed.

Lavendel Limonade

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

45

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale kooktijd

55

minutes

Ingrediënten

  • Siroop
  • 1 Cup Suiker (200 gram)

  • 1 Cup Water (240 ml)

  • 2 el Gedroogde Lavendel

  • Eindproduct
  • 1 Cup (240 ml) Citroensap

  • Veel Ijs

  • 6 Cups (+- 1,5 l) Water

  • De Lavendelsiroop

Bereiding

  • Pers je citroenen tot je 240 ml sap hebt. Afhankelijk van de grootte van citroenen zal je 5-8 citroenen nodig hebben.
  • plaats een pannetje op het vuur met 1 cup water en 1 cup suiker. Verwarm tot alle suiker is opgelost.
  • Voeg de gedroogde lavendel toe en laat kort inkoken. Haal van het vuur en laat het geheel nog 30 min trekken.
  • Zeef de gedroogde lavendel uit de siroop.
  • Voeg in een grote karaf 6 cups water, het limoensap en de lavendelsiroop samen. Voeg tot slot nog het ijs toe en serveer.

Tips

  • Hoe langer je de lavendel laat trekken in de siroop, hoe intenser de lavendelsmaak. Let wel op, té lang intrekken kan zorgen dat je eerder een “zeep”-smaak krijgt. Laat dus niet té lang trekken.
  • Gebruik je lavendel uit eigen tuin? Weet dan dat er erg veel verschillende soorten lavendel bestaan, met elk z’n eigen typische smaak. De meest geschikte lavendel om te verwerken in voeding is de Engelse lavendel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.