Meringue

Meringue schuimpjes, er zijn zo veel verschillende manieren om ze te maken. Dit recept is een voorbeeld van de Franse meringue. Hou je van zoet, dan is dit echt iets voor jou! Daarnaast is het ook gewoon super makkelijk. Easy Peasy!

Om in het thema van de eindejaarsfeesten te blijven, heb ik me (natuurlijk) laten inspireren door het pracht en praal van van kerst! Ben je benieuwd naar de rest van onze kerst-collectie? Wil je graag zelf wat inspiratie opdoen? Klik dan snel hier!

Ik hou ervan om mijn maaltijdenplanning zodanig uit te stippelen, om op die manier te streven naar een restjes-vrije levensstijl. Lukt me dit altijd? Neen, maar ik streef er wel naar en hoop via deze weg ook anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Het is belangrijk regelmatig stil te staan met al het waardevolle wat onze aarde te bieden heeft, en het vaak lange (groei)proces dat een product doormaakt voor het in onze handen terecht komt. Ook is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om thuis te komen en in een gevulde koelkast te kijken.

Als vervolg op onze heerlijke tiramisu (waarbij we enkel het eigeel gebruikte), én met een No-wast ingesteldheid, volgt hier dan ook onze prachtige kerst-geïnspireerde meringues! Heerlijk zoet als nagerechtje, koekje, of zelfs als versiering op een taart! Laat je creativiteit de vrije loop. de mogelijkheden zijn eindeloos.

Meringue

Recipe by Farah
Voorbereiding

25

minutes
Baktijd

2-3

Uur

Ingrediënten

  • 90 gr Eiwit

  • 90 gr Kristalsuiker

  • 90 gr Poedersuiker

  • 1/2 Citroen

  • Kleurstof

  • Suikersprinkles (optioneel)

  • Benodigdheden
  • Keukenrobot of Keukenmixer

  • Keukenpapier

  • Bakpapier

  • Spuitzak

Bereiding

  • Om te beginnen is het belangrijk dat je start met brandschoon materiaal. Anders bestaat de kans dat je schuim mislukt. Daarom ontvet je best je deegkom, garde, en/of keukenrobot. Alles wat in contact kan komen met het schuim, moet vetvrij zijn! Ontvetten doe je dan ook best met citroensap en keukenpapier. Neem hier vooral je tijd voor en werk niet overhaast.
  • Doe vervolgens het eiwit in de keukenrobot en klop deze op de hoogste stand op tot een lichte schuim. Voeg vervolgens de suiker lepel per lepel toe. Laat nog verder opkloppen voor enkele minuten. Bij het uithalen van de garde ga je zien dat het schuim van structuur veranderd is. Je krijgt als het waren ‘lange vaste pieken’ bij het scheppen. Dit is de gewenste structuur die ge wilt bereiken!
  • Wil je werken met verschillende kleuren? Schep dan wat over in verschillende kommetjes. Voeg in elk kommetje enkele druppels kleurstof toe en meng geheel goed door. Herhaal tot je de gewenste kleurintensiteit hebt bereikt.
  • Voorzie meerdere spuitzakken en vul elk met een andere kleur. Dat is het makkelijkste. Hier begint de fun! Ga helemaal los in je creativiteit! Spuit je vormpjes op een bakplaat, op bakpapier.
  • Wanneer je klaar bent, plaats je de schuimpjes voor 2,5 – 3u (afhankelijk van de grootte en dikte van je schuimpjes) in een voorverwarmde oven op 100 graden (heteluchtoven 90 graden).
  • Wanneer ze klaar zijn, zet je de oven op een kier. Laat de schuimpjes in de oven staan voor af te koelen. Eens afgekoeld, zijn ze klaar om op te eten! smakelijk!

Tips

  • Merk je dat je meringue schuimpjes beginnen te scheuren in de oven? Dat kan! Warmte doet je schuimpje uitzetten. Probeer bij de volgende lading de oven op een minder hoge temperatuur te zetten, je zal zien dat het scheuren een stuk minder zal zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.