Dit heerlijke gerecht is één van mijn toppers wanneer ik bezoek krijg. Het is makkelijk te maken, snel klaar én je hebt er weinig voor nodig. Serveer het als tapas met een dip, op de BBQ, of tussen Taco’s,… Opnieuw een receptje met eindeloze mogelijkheden!
De voorbereiding doe ik meestal volledig samen met Li. Ik laat haar helpen met het maken van de marinade en zelfs met het kuisen van de scampi’s als ze dat wil (jup, ik heb zo’n gedreven keukenprinses :)). Stel je hier niet teveel bij voor, als ze wil helpen, laat ik haar vooral de ‘lijfjes’ en de ‘staartjes’ na het pellen uitsorteren. Zo leert ze ook wat we ‘gebruiken’ en wat we ‘weg’ doen.
Uit dit recept haal je normaal zo’n 23 scampi’s. Dit aantal staat normaal ook op het zakje scampi’s.
Maak je liever zelf je Mexicaanse kruiden? Klik hier voor het recept!
Mexicaanse Scampi’s
4
servings50
minutes5
minutes55
minutesIngrediënten
450 gr Scampi’s
2 tl Olijfolie
2 Tenen Look
1 el Mexicaanse Kruiden
1 tl Limoensap
Bereiding
- Kuis de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Doe de gekuiste scampi’s in een kommetje.
- Pel en pers de tenen look. Voeg deze toe aan de Scampi’s.
- Voeg de olijfolie en de Mexicaanse kruiden toe en meng het geheel goed door elkaar zodat alle scampi’s goed onder de kruiden zitten.
- Dek het kommetje af met folie en laat de scampi’s minstens 40 min marineren.
- Bak de scampi’s gaar. Besprenkel nadien nog met Limoensap en serveer.